Türk Savunma Sanayi

“TCG Anadolu’ya iniş kalkacak SİHA geliştiriyoruz”

Baykar Savunma Genel Müdürü Haluk Bayraktar Gazeteci İbrahim Haskoloğlu’na verdiği röportajda TCG Anadolu Gemisi için özel bir Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) geliştirdiklerini açıkladı.

Haluk Bayraktar çalışmaların bir yıl içinde tamamlanacağına dikkat çekerek “TCG Anadolu Platformu için bir SİHA çalışmamız var. Hedefimiz bir yıl süre içinde otomatik iniş yapacak ve kalkabilecek bir SİHA yapabilmek. Uçak gemisine iniş kalkış için gövdesi çok sağlam olmalı” dedi.

“ÇİN SİHA’SI BOMBAYI BIRAKMADI”

Yurtdışından büyük talep geldiğini belirten Bayraktar, “Adını açıklayamayacağım bir ülke ile görüşme yapıyoruz. Envanterlerinde Çin’den satın aldıkları SİHA var. Sınır bölgesinde uçarken akıllı bomba bırakılacak. Ama sistem bırakmıyor. Bu sistemi satan ülkeler arka kapı metodu ile sizi sıkıntıda bulunuyor”

TUSAŞ İLE RAKİPLER Mİ?

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi bir taraftan ANKA ve AKSUNGUR İHA-SİHA sistemlerini geliştiriyor. Bu konuda Gazeteci İbrahim Haskoloğlu’nun sorusunu yanıtlayan Bayraktar “2004’te ARGE desteği alarak başladılar. Biz herhangi bir destek, kredi almadık. ANKA, TB2’den daha büyük taşıma kapasitesine sarih bir sistem. Ama rekabetvari durumlar söz konusu olmaz. İki şirket de bu ülke için, bağımsızlık için çalışıyor. İki şirket arasında açıklayamayacağım teknik anlamda iş birliği yaptığımız durumlar var” dedi.

İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

 

İSRAİL’DEN ÖNDEYİZ

“İHA teknolojisi ve konularında İsrail’den öndeyiz” diyen Haluk Bayraktar, “Konuyu yakından takip ediyoruz. 2004 yılında devlet bizi bilmezken İsrail biliyordu. Heron’ları satan şirket bize gelip birlikte hareket edelim dediler. O zaman bizim geliştirip teslim ettiğimiz ürün bile yoktu. Bu konuda artık İsrail’den öndeyiz” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu