Kargo

EmiratesSkyCargo, geçen yıl 600 milyon doz koronavirüs aşısı taşıdı

EmiratesSkyCargo, 2021 yılında Aralık ayına kadar 80’i aşkın uçuş noktasına yaptığı seferlerle toplam 600 milyon doz Kovid-19 aşısı taşıdı.

Emirates Kargo Bölümü Kıdemli Başkan Yardımcısı Nabil Sultan konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Pandemi tüm tedarik zincirinde ve tüm ulaşım biçimlerinde  zorluklar yaratmaya devam ederken, bu hiç şüphesiz sektörümüz için en zorlu yıllardan biri oldu. Bununla birlikte, Emirates SkyCargo, uçuşları yeniden başlatarak ve altı kıtada önemli ticaret rotalarındaki kapasitesini artırarak ticaret kanallarının açık kalmasını sağlama konusunda hamle yapan ilk şirketti. Tüm faaliyetlerimizin merkezine güvenliği koyarak müşterilerimize en yüksek seviyelerde hizmet sunmaya olan kararlılığımız devam etmektedir.”

Ocak: Kovid-19 aşılarının dağıtımı

Emirates SkyCargo, toplulukların, özellikle de gelişmekte olan ülkelerdeki toplulukların, Kovid-19 aşılarına ve diğer tıbbi malzemelere hızla erişmelerini sağlamak için kararlı çalışmalar yürüttü. Bu çalışmalar kapsamında Emirates SkyCargo, Dubai üzerinden küresel aşı dağıtımını hızlandırmak amacıyla Dubai merkezli önde gelen kuruluşlar olan DP World, International Humanitarian City ve Dubai Airports ile Ocak 2021’de Dubai Aşı Lojistik İttifakı’nı kurdu.

Emirates SkyCargo ayrıca, Kovid-19 aşılarının hakkaniyetli bir şekilde dağıtılmasında COVAX girişimine destek olmak amacıyla Kovid-19 aşılarının ve ilgili malzemelerin nakliyesine öncelik vermek üzere Şubat 2021’de UNICEF ile bir Mutabakat Zaptı imzaladı.

Emirates SkyCargo, belli sıcaklık aralıklarında saklanması gereken ilaçlar konusundaki uzmanlığı, geniş gövde kapasitesi ve geniş global ağı ile Kovid-19 aşılarının uluslararası nakliyesinde önemli bir rol oynadı. Öyle ki Nisan 2021’de dünya çapında uygulanan her 20 Kovid-19 aşısından biri bir Emirates uçağıyla taşınmıştır.

2021’de Aralık ayına kadar 80’i aşkın uçuş noktasına yaptığı seferlerle toplam 600 milyon doz Kovid-19 aşısı taşıyan Emirates SkyCargo, global olarak en çok aşı taşıyan havayolu kargo şirketlerinden biri oldu.

Şubat: Kolay bozulabilen ihracat ürünlerinin desteklenmesi

Emirates SkyCargo, Şubat 2021’deglobal yiyecek ve içecek sektörüne olan desteğini Dubai’de düzenlenen dünyanın en büyük yıllık yiyecek ve içecek fuarı Gulfood 2021’de yer alan özel standıyla gösterdi. Bu hamle aynı zamanda güven sinyali verdi.

Uçuşlarında günlük yaklaşık 600 ton gıda maddesinin nakliyesini gerçekleştiren Emirates SkyCargo, gelir açısından tarımsal ihracata bağımlı toplulukları desteklerken, aynı zamanda gıda ithalatına bağımlı pazarlarda gıda güvenliğini sağladı.

Havayolu kargo şirketi, 2021 yılındaki uçuşlarında 265.000 tondan fazla kolay bozulabilen ürün ve gıdanın nakliyesini gerçekleştirerek, gıda ve diğer kolay bozulabilen ürünlerin ticaretinde global sınırlar arası lojistiğin hacminin önemli ölçüde artmasını sağladı.

Mart: Yalnızca kargo taşımacılığı yapılan uçuşların birinci yıl dönümü

Mart 2021, Emirates SkyCargo’nun, bir yolcu uçağı olan Emirates Boeing 777’yi yalnızca kargo taşımacılığı yapılan uçuşlarda kullanmaya başlamasının birinci yıl dönümüydü.  Emirates SkyCargo’nun mevcut global kargo kapasitesinin artırılmasına yardımcı olan, yolcu uçaklarıyla yapılan bu kargo uçuşları, Kovid-19 salgını sırasında KKD, gıda, ilaç, elektronik ve imalata yönelik ham madde ve diğer birçok ürünün taşınmasını kolaylaştırdı.  Mart 2020 ile Mart 2021 arasında yolcu uçaklarıyla 27.800’ü aşkın kargo uçuşu gerçekleştiren Emirates SkyCargo, bu alanda diğer tüm global havayolu kargo şirketlerinin önünde yer aldı.

Yıl boyunca yolcu uçakları ve mini kargo uçakları (Ekonomi Sınıfı koltukları kaldırılmış yolcu uçakları) ile kargo uçuşları gerçekleştirmeye devam eden Emirates SkyCargo, böylece faaliyetlerin gerçekleştirilebilmesi için ihtiyaç duyulan kargo kapasitesini artırarak ürünlerin ve malların çıkış noktasından varış noktasına sorunsuz bir şekilde taşınmasını sağladı. Havayolu kargo şirketi, 2021 yılı boyunca yolcu uçaklarıyla, yalnızca kargo taşımacılığı amaçlı toplam 20.000 uçuş gerçekleştirdi.

Nisan: Global ağın yeniden inşası

Emirates SkyCargo, global ağının, altı kıtada 135’ten fazla uçuş noktasına yapılan kargo uçuşlarını kapsayan kısmını Nisan 2021’e kadar olan dönemde yeniden kurdu. Bu da pandemi öncesi global ağın %85’inden fazlasına denk gelmektedir. Haziran 2021’in sonunda 140’tan fazla uçuş noktasına hizmet veren Emirates SkyCargo, pandemi öncesi ağının %90’ına ulaştı.

Mayıs: Emirates Hindistan Hava Köprüsü ile insani yardım

Emirates SkyCargo, Mayıs 2021’de acil ihtiyaç duyulan tıbbi ve yardım malzemelerinin taşınması ve Hindistan’ın o sıradaki ciddi Kovid-19 mücadelesine destek olmak için Dubai ve Hindistan arasında insani yardım hava köprüsü kurduğunu duyurdu. Havayolu kargo şirketi, Hindistan’daki dokuz uçuş noktasına yardım malzemelerini ücretsiz olarak taşıyarak International Humanitarian City ve DSÖ’nün de aralarında yer aldığı ortak kuruluşlara destek oldu. Hava köprüsünün duyurulmasından sonraki ilk üç hafta içinde100 tondan fazla kargo ücretsiz olarak taşındı.

Haziran: Dubai’de soğuk zincir altyapısının güçlendirilmesi

Haziran 2021’de Emirates SkyCargo, Dubai Uluslararası Havalimanı’ndaki AB GDP sertifikalı özel ilaç tesisi ilebelli sıcaklıklarda saklanması gereken ilaç ve aşılara yönelik işlem kapasitesini genişletti. Havayolu kargo şirketi, mevcut altyapısına 94 soğuk oda paleti ekleyerek, Kovid-19 aşıları da dahil olmak üzere belli sıcaklıklarda saklanması gereken ilaçlara yönelik taşıma kapasitesini artırdı. Yapılan yeni eklemelerle birlikte, tek seferde 60-90 milyon doz Kovid-19 aşısı saklanabildiği tahmin ediliyor. Emirates SkyCargo’nun altyapısı ve sunduğu imkanlar arasında, üç aşamalı özel bir ürün olan “Emirates Pharma” ile soğuk zinciri kesintisiz olarak sürdürmek için havalimanı rampasında kullanılan ilaç soğutuculu özel bagaj araçları gibi yenilikçi ekipmanların yanı sıra kalkıştan varış noktasına kadar gelişmiş sıcaklık koruması sağlayan Pharma Corridors programı yer alıyor.

Temmuz: Şampiyon atların Tokyo’dan Olimpiyatlara taşınması

Temmuz 2021, Emirates tarafından şimdiye dek gerçekleştirilen şampiyon atların taşınmasına yönelik en büyük charter uçuşlarından birinin başlangıcı oldu. Şirket,18 aydan uzun süren yoğun bir planlama sonrasında316 atı Liege’den Tokyo’ya ve 323 atı Tokyo’dan Liege’e taşıdı. Temmuz ortasında başlayan yedi haftalık süre boyunca Emirates Boeing 777 kargo uçaklarıyla gerçekleştirilen 16 özel charter uçuşuyla ayrıca, 157 seyis, 160 ton ağırlığında ekipman ve 336 at ahırı bölmesi taşındı.

Ağustos: İhracatın desteklenmesi ve rekor kıran faaliyetler

Kapasite açıklarının dünya genelinde endüstriyel malların ve tüketim ürünlerinin ihracatını etkilediği bu dönemde, küresel Emirates SkyCargo ekipleri, nakliyesi en hızlı şekilde yapılması gereken ürünlerin teslimatını kolaylaştırmak için ek uçuşlar gerçekleştirmek amacıyla tüm imkanlarını seferber etti. Örnek olarak, Emirates SkyCargo Hanoi, Vietnam ekibi, günde 6-7 civarı uçuş gerçekleştirmek suretiyle rekor sayıya ulaşan 97 kargo uçuşu ile KKD’den elektronik ürünlere ve meyve sebze gibi kolay bozulabilen mallardan giyim ve son moda ürünlere kadar çeşitli malları kapsayan 4500 tondan fazla ihracat kargosunun Hanoi’den diğer noktalara taşınmasını sağladı.

Eylül: Müşteri deneyiminin geliştirilmesi

Emirates SkyCargo, kargo rezervasyon sürecinde kullanıcı deneyimini geliştirmek  ve verimliliği artırmakamacıyla,kargo müşterilerinin uçuşlarına ve envanterine doğrudan erişimsağlayarak başka herhangi bir müşteri temas noktasına gerek kalmaksızın rezervasyon yapmalarına olanak tanıyan,lojistik sektörünün lider yazılım çözümleri tedarikçisi WiseTech Global ile iş birliğine gitti. Bu iş birliği, Emirates SkyCargo’nun iç ve dış müşterilerine daha zengin ve daha optimize bir kullanıcı deneyiminin yanı sıra ilave dijital imkanlar sunmaya yönelik geniş kapsamlı girişimlerinin bir ayağıdır.

Ekim: E-ticaretEmirates SkyCargo tarafından geliştirilen e-ticaret kargo platformu Emirates Delivers, ikinci yıl dönümünü kutladı.  Ürün, Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan ve düzenli olarak ABD’den internet üzerinden alışveriş yapan bireysel müşterilere ve küçük işletmelere yöneliktir.

E-ticaret aynı zamanda, Emirates SkyCargo’nun Emirates Post ile Kasım ayında Dubai Airshow’da imzaladığı Mutabakat Zaptı’nın (MoU) da odak noktasıydı.

Anlaşmaya göre, iki kuruluş merkezi Dubai’de yer alacak uçtan uca global bir lojistik platformu oluşturmak üzere birlikte çalışacak.

Kasım: Kargo uçağı odaklı faaliyetler

Emirates SkyCargo, kargo filosunun 2022-2024 yol haritasını Dubai Airshow’da açıkladı.  Havayolu kargo şirketi, Boeing’den iki yeni kargo uçağıalımı vedört

Boeing 777-300ER yolcu uçağınınİsrail Havacılık ve Uzay Sanayii (IAI) tarafındankargo uçağına dönüştürülmesi için1 milyar AmerikanDoları yatırım yaptığını açıkladı.

Aralık: Küçük işletmelere destek

Emirates SkyCargo, uluslararası ağı ile pek çok ülkeden küçük işletmenin daha geniş bir global kitleye ulaşmasını sağladı. Emirates SkyCargo’nun destek olduğu şirketlerden biri de Dibba Körfezi sularında birinci sınıf istiridye yetiştiren bir BAE start-up şirketidir. Havayolu kargo şirketi, BAE’de üretilen bu birinci sınıf ürünün Rusya gibi pazarlardaki eksperlerine çoğu zaman aynı gün içinde hızlı bir şekilde taşınmasını sağlıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu