Uzay

Çin’in uzay aracı denediğini açıkladı

Çin’in geçtiğimiz ağustos ayında yaptığı ve ABD tarafından ‘hipersonik füze’ olarak adlandırılan denemenin detayları açıklandı. Çin Dışişleri Bakanlığı çıkan haberlerin ardından bu denemenin yeni nesil bir uzay aracına ait olduğuna dikkat çekti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, “Bu bir füze değil uzay aracıydı. Yeniden kullanılabilir bir uzay aracı için gerekli teknolojinin test edilmesi amacıyla bir ‘rutin test’ gerçekleştirildiği” ifadelerini kullandı.

Uzay aracı testi

Yeniden kullanılabilirlik testinin önemine değinen Zhao Lijian, “insanların uzaya barışçıl bir şekilde seyahat etmeleri için ucuz ve uygun bir yöntem sağlayabilmenin önemli olduğunu” belirtti ve birçok uluslararası şirketin benzer testler yaptığını sözlerine ekledi.

Bu arada Çin Dışişleri Bakanlığı, İngiliz gazetesinin iddia ettiği gibi bu testin ağustos ayında değil haziran ayında gerçekleştiğini duyurdu.

İngiliz gazetesinde çıkan haberde, Çin’in uzaya fırlattığı ve dünya etrafında dolaşan nükleer kapasiteli süpersonik füzenin, hedefini yaklaşık 38 kilometre mesafeyle ıskalayarak yere indiğini,ABD istihbaratının bunu büyük bir başarı olarak değerlendirdiği aktarılmıştı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu