Havacılık Endüstrisi

8 kişilik elektrikli uçak: eFlyer 800

ABD merkezli Bye Aerospace, elektrik motoruyla uçacak sekiz koltuklu yeni bir uçak tasarımı yapıyor. 500 deniz mili (yaklaşık 925 km) menzilli olacak uçak, 280 knot seyir hızı ile 35 bin feet irtifaya çıkabilecek.

Her biri çift yedekli motor sargısına, dörtlü yedekli pil paketlerine sahip uçağa acil durumlarda kullanılmak üzere paraşüt de eklenecek.

Bye Aerospace CEO’su George E. Bye, “eFlyer 800, karbon salınımı olmadan ve son derece düşük işletme maliyetleri olmadan çift turboprop performansı ve güvenliği sağlayan ilk tamamen elektrikli tahrik teknolojisi uçağı olacak” dedi.

 

Uçakta, Fransız Safran tarafından geliştirilen ENGINeUS elektrik motorları ve GENeUSGRID elektrik dağıtım ve ağ koruma sistemini kullanacak.

Fransız imalatı Safran tarafından geliştirilen ENGINeUS elektrikli uçak motoru.

eFlyer 800’ün yanı sıra şirket 4 koltuklu hem özel uçuş hem de pilotaj eğitiminde kullanılabilecek eFlyer 2 modeli geliştiriyor.

Bye Aerospace, eFlyer’ın teslimatları başladığında ve genel havacılık filosunun değiştirilmesiyle her yıl milyonlarca metrik ton CO2 salınımını sonunda ortadan kaldıracağını tahmin ediyor.

ELEKTRİKLİ UÇAKLAR NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK? TOLGA ÖZBEK ANLATIYOR:

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu