HavalimanlarıHavayolları

Türk havacılığında rekorlar günü; İstanbul Havalimanı’na 1594 uçuş, THY’den 531 kişilik uçuş

İstanbul Havalimanı günlük uçuş rekorunu 1594’e çıkardı. Bir önceki rekor, Nisan ayında 1548 uçuş ile gerçekleştirilmişti. THY ise 531 yolcu ve mürettebat ile İstanbul’dan Delhi’ye uçtu.

Bugün İstanbul’da Inter ve Manchester United arasında oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi Finali öncesinde binlerce futbol taraftarı Türkiye’ye geldi. Uçuşların önemli bölümüne İstanbul Havalimanı ev sahipliği yaptı.

Taraftarlar için havalimanında özel önlemler alınarak yönlendirme gerçekleştirildi.

Rekor sayıda uçuş

Artan talep ile birlikte dün gerçekleştirilen uçuş sayısı 1594’e çıktı. Hava trafiğinin artan sayısı özellikle hava trafik kontrolörlerinin yükünü artırdı. Ek ekiplerle operasyon sorunsuz olarak tamamlandı.

Günlük 1594 adetlik uçuş rekorunun bu yaz tekrar kırılması bekleniyor.

Bir önceki rekor 24 Nisan’da 1548 adetlik uçuş ile gelmişti. O gün İstanbul Havalimanı 244 bin 709 yolcuya ev sahipliği yapmıştı.

THY’nin rekor uçuşu

Türk Hava Yolları bir süredir Hintli Indigo Havayolları ile ortak uçuş gerçekleştiriyor. Indigo renklerine boyanan uçak ile bu seferler yapılıyor.

Dün İstanbul Havalimanı’ndan Delhi’ye yapılan uçuşta bebek ve çocuk yolcu dahil tam 531 yolcu ve mürettebat vardı. THY sayı olarak dünkü uçuşla rekor kırmış oldu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu