Yerli Savunma Sistemleri

ASFAT 4’üncü yaşını kutluyor

Türk Savunma Sanayi sektöründe potansiyeli değerlendirip ihracatı artırmayı hedefleyen Askeri Fabrika ve Tersane İşletme Anonim Şirketi (ASFAT A.Ş.) kuruluşunun dördüncü yılını kutluyor. Kısa sürede büyük ihracat başarılarına imza atan ASFAT, yeni projelerle çalışmalarını sürdürmeyi hedefliyor.

Sermayesinin tamamı kamuya ait olan ASFAT; Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde, 12 Ocak 2018 tarihinde 1325 sayılı Kanunun Ek 12. maddesi ile kuruldu. “Devletten – Devlete” anlaşma yapma yetkisine sahip olan kuruluş, savunma endüstrisinde yer alan şirketlerin ihracata yönelik olası sorunlarını çözme yönünde etkin bir rol üstlenmekte.

100 yılı aşkın tecrübe

ASFAT, 27 askeri fabrika ve 3 askeri tersanenin nitelikli ve alanında uzman işgücü ile 100 yıla aşkın tecrübesi ve AR-GE çalışmalarıyla ortak üretim ve tasarım çözümleri üretmekte. Askeri fabrika ve tersanelerin imkân ve kabiliyetlerini geliştirmekte; bakım ve onarım tesislerinin modernizasyonu, üretim tesislerini maksimum seviyeye çıkarılmasını ve kapasitelerinin geliştirilmesini sağlamakta.

Kamu-özel sektör işbirliğinin sağladığı sinerji ile ömür devri yönetimini esas alarak; tasarım, üretim, eğitim, bakım-idame süreçlerinde bir çözüm ortağı yaklaşımıyla tüm dost ve müttefik ülkelere yenilikçi çözümler sunmaktadır. AFGM ve TGM ile işbirliği içinde Türk Savunma Endüstrisinin ilmek ilmek dokuduğu birikimi dünya ile buluşturarak, talebe yönelik olarak sınırları olmayan bir bakış açısıyla düşünmekte, projelendirme süreçlerini yönetmekte ve uygulamaktadır. Düşük maliyetle en kısa zamanda, en yüksek kalitedeki çözümlerini paydaşlarına sunan ASFAT’ın sağladığı en büyük kâr ise zaman.

Pakistan’a milyar dolarlık MİLGEM ihracatı

ASFAT’ın bu güne kadar gerçekleştirdiği en önemli ihalelerin başında Pakistan Donanması’na MİLGEM satışı oluşturuyor. 1 milyar dolarlık projede ASFAT ana yükleniciliği üstlenirken Türk Savunma Sanayi’nin dev şirketlerinden STM mühendislik,  HAVELSAN da savaş yönetim sistemleri (SYS), gemi veri dağıtım sistemleri ve gemi bilgi sistemlerinin tedariki ve savaş yönetim sistemlerinin entegrasyonuna yönelik olarak çalışmaları gerçekleştiriyor. Proje kapsamında 4 adet MİLGEM Pakistan’a teslim edilecek.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu