Haberler

21 yaşındaki pilot sivrisinek ısırığı ile hayatını kaybetti

İngiliz easyjet’te aday İkinci Pilot olarak görev yapan 21 yaşındaki Oriana Pepper’ın korkunç ölümü dünya basınında gündeme oturdu.

BBC’de yer alan habere göre, Pepper geçen temmuz ayında Belçika’nın Antwerp kentinde bir sivrisinek tarafından ısırıldıktan beş gün sonra öldü.

Suffolk kenti kıdemli adli tabibi Nigel Parsley, bunun “önünde harika bir kariyere sahip olan genç bir kadın için talihsiz bir trajedi” olduğunu söyledi.

Ipswich’teki Suffolk Adli Tıp Mahkemesi, Oriana Pepper’ın Oxford’daki easyJet programındaki teori sınavlarını yüksek puanlar ile geçtiğini ve ekipman değerlendirmeleri için Belçika’ya gittiğini açıkladı.

7 Temmuz’da bir hastanenin kaza ve acil servisine, sağ gözündeki ısırık şişmiş ve enfeksiyon kapmış halde başvurdu.

Oriana Pepper’a reçeteyle antibiyotik verildi ancak iki gün sonra, baygınlık geçirdikten sonra erkek arkadaşı tarafından hastaneye geri götürüldü.

Adli tabip Parsley, Pepper’ın “Alnındaki bir böcek ısırığının neden olduğu ciddi bir enfeksiyon sonucu” öldüğünü söyledi.

Parsley “daha önce hiç böyle bir dava görmedim” diyerek durumun sıra dışılığının altını çizdi.

Talihsiz genç kadın üç gün sonra 12 Temmuz 2021’de hastanede öldü.

Ölümünün tıbbi nedeni, kan damarlarının tıkanması olan beyindeki septik emboli olarak açıklandı.

Buna ise alnındaki ısırık nedeniyle staphylococcus aureus adı verilen bakterilerin neden olduğu bir enfeksiyon sebep oldu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu