Ödül

2023’ün ‘en iyi havayolları’ belli oldu

Skytrax, 2023 yılının en iyi havayollarını açıkladı. ‘Dünyanın En İyi Havayolları’ listesinde Singapur Havayolları 1’inci sırada yer alırken, Türk Hava Yolları (THY) ise kendine 6’ncı sırada yer buldu. ‘Dünyanın En İyi Kabin Ekibi’ ödülüne Garuda Indonesia, ‘Dünyanın En İyi Düşük Maliyetli Havayolları’ ödülüne ise AirAsia, ‘Dünyanın En Aile Dostu Hava Yolları’ ödülüne de Air Canada layık görüldü.

Birleşik Krallık merkezli havacılık danışmanlığı şirketi Skytrax, bu yılın sonuçlarını toplamak için Eylül 2022 ile Mayıs 2023 arasında dünya çapında 325’ten fazla havayolunda bağımsız müşteri anketleri gerçekleştirdi.

Singapur Havayolları 1’inci sırada

Skytrax’ın gerçekleştirdiği anket sonuçlarına göre; Singapur Havayolları ‘Dünyanın En İyi Havayolları’ sıralamasında 1’inci sıraya yerleşirken, Türkiye’nin bayrak taşıyıcı havayolu THY ise bu listeye 6’ncı sıradan girdi.

Yedi kez ‘Yılın Havayolu’ ödülünü kazanan Katar Havayolları da ‘Dünyanın En İyi Havayolları’ listesinde 2’nci sırada yer aldı.

Dünyanın En İyi Kabin Ekibi ödülü Garuda Indonesia’ya

Skytrax’ın araştırma sonucuna göre ‘Dünyanın En İyi Kabin Ekibi’ ödülüne Garuda Indonesia layık görülürken, Singapur Havayolları 2’nci sırada yer aldı.

En Düşük Maliyetli Havayolu ödülünü AirAsia aldı

Şirket araştırmasında ‘Dünyanın En İyi Düşük Maliyetli Havayolları’ ödülüne ise AirAsia layık görüldü. Scoot Havayolları da 2’nci sırada kendine yer buldu.

Air Canada, En Aile Dostu Hava Yolları

‘Dünyanın En Aile Dostu Hava Yolları’ listesinde de 1’inci sıra Air Canada’nın, 2’nci sıra ise Singapur Havayolları’nın oldu.

‘Singapur Havayolları mükemmel sonuçlar elde etti’

Ödüllere ilişkin konuşan Skytrax CEO’su Edward Plaisted, “Singapur Havayolları, First Class kabinlerinde Dünyanın En İyi First Class’ı olarak tanınmasıyla birlikte birçok ödül kategorisinde mükemmel sonuçlar elde etti” dedi.

‘Bu başarı yorulmak bilmeyen ekibin çalışmasına bağlı’

Singapur Havayolları CEO’su Goh Choon Phong ise galibiyetin SIA’nın hava yolculuğundaki iyileşmeye hazır olmasını sağlamak için birçok fedakarlık yapan ekibinin yorulmak bilmeyen çalışmasına bağlı olduğunu söyledi. Phong, pandemiden daha güçlü ve zinde çıktıklarını da sözlerine ekledi.

Business Class’ta Katar Havayolları

Öte yandan Katar Havayolları, ‘Dünyanın En İyi Business Class’, ‘Dünyanın En İyi Business Class Koltuğu’, ‘Dünyanın En İyi Business Class Dinlenme Salonu’ (Hamad Uluslararası Havalimanı’ndaki Al Mourjan dinlenme salonu) ödülleriyle Business Class’ta başı çekti.

Dünyanın En Temiz Havayolu ANA

Japon havayolu şirketi ANA All Nippon Airways ise üst üste 3’üncü kez ‘Dünyanın En Temiz Havayolu’ olarak seçildi ve ‘Dünyanın En İyi Havalimanı Hizmetleri’ ödülüne layık görüldü.

Kuveyt, Dünyanın En Gelişmiş Havayolu

First ve Business Class yolcuları için kısa süre önce ücretsiz şoför hizmeti başlatan Kuveyt Havayolları da ‘Dünyanın En Gelişmiş Havayolu’ ödülünü aldı.

Delta, Sun Country ve Alaska Airlines’a ödül

Ayrıca Delta Havayolları, bölge için ‘En İyi Havayolu Personel Hizmeti’ ile Kuzey Amerika’nın ‘En İyi Havayolu’ seçilirken, Sun Country Airlines, Kuzey Amerika’nın ‘En İyi Düşük Maliyetli Havayolu’, Alaska Airlines ise ilk kez Kuzey Amerika’nın ‘En İyi Bölgesel Havayolu’ oldu.

Dünyanın En İyi Havayolları:

  1. Singapore Airlines
  2. Qatar Airways
  3. ANA All Nippon Airways
  4. Emirates
  5. Japan Airlines
  6. Turkish Airlines
  7. Air France
  8. Cathay Pacific
  9. EVA Air
  10. Korean Air
  11. Hainan Airlines
  12. Swiss Int’l Air Lines
  13. Etihad Airways
  14. Iberia
  15. Fiji Airways
  16. Vistara
  17. Qantas Airways
  18. British Airways
  19. Air New Zealand
  20. Delta Air Lines

Dünyanın En İyi Kabin Ekibi:

  1. Garuda Indonesia
  2. Singapore Airlines
  3. ANA All Nippon Airways
  4. EVA Air
  5. Hainan Airlines
  6. Qatar Airways
  7. Cathay Pacific
  8. Thai Airways
  9. Emirates
  10. Japan Airlines

Dünyanın En İyi Düşük Maliyetli Havayolları:

  1. AirAsia
  2. Scoot
  3. Indigo
  4. Flynas
  5. Volotea
  6. Transavia France
  7. Sun Country Airlines
  8. Southwest Airlines
  9. airBaltic
  10. Jet2.com
  11. easyJet
  12. Vueling Airlines
  13. Ryanair
  14. Jetstar Airways
  15. flyDubai

Dünyanın En Aile Dostu Hava Yolları:

  1. Air Canada
  2. Singapore Airlines
  3. Emirates
  4. Qatar Airways
  5. ANA All Nippon Airways
  6. Japan Airlines
  7. Virgin Atlantic
  8. Etihad Airways
  9. EVA Air
  10. British Airways

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu