Haberler

HAVELSAN ve Selçuk Üniversitesi’nden iş birliği anlaşması

Selçuk Üniversitesi, ‘yerli’ ve ‘milli sağlık- eğitim teknolojilerinin geliştirilmesi için HAVELSAN ve TÜBİTAK ile iş birliği protokolü imzalandı. Bu kapsamında TÜBİTAK’a sunum yapılacak proje için Selçuk Üniversitesi ve HAVELSAN birlikte çalışacak.

HAVELSAN Genel Müdürlüğünde gerçekleştirilen programa; Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Çiftci, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Koplay, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Nadire Ünver Doğan ve Prof. Dr. İnci Kara ile Selçuk Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Proje Uzmanı Zehra Betül Şişman katıldı.

Selçuk Üniversitesi ile HAVELSAN, TÜBİTAK Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı (1004 Programı) kapsamında, yerli ve milli sağlık eğitim teknolojilerinin geliştirilmesine yönelik ‘Dijital Anatomi Atlası Geliştirme ve Tıp/ Mühendislik Alanında İnterdisipliner Artırılmış Gerçeklik Projesi’ için TÜBİTAK desteğine başvurulması ve desteğin alınması halinde projenin birlikte yürütülmesine yönelik iş birliği protokolü imzaladı.

Teklifin TÜBİTAK’a sunulmasının Selçuk Üniversitesi’nin sorumluluğunda olacağı belirtilirken, değerlendirme aşamasında üniversite tarafından talep edilebilecek destek ise HAVELSAN tarafından verilecek. TÜBİTAK tarafından proje teklifinin uygun bulunması, ‘1004 Programı’ desteğinin sağlanması halinde proje kapsamındaki detaylı sorumluluk ve iş dağılımını, haklarını, sorumluluklarını ve benzeri hususları içeren ayrı bir sözleşme daha imzalanacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu