Haberler

‘Millileştirmenin altın çağına damga vurmayı devam ettireceğiz’

ASELSAN Genel Müdürlüğüne atanan Ahmet Akyol, “ASELSAN’ın kuruluş vizyonunda da yer alan millileştirmeyi bir seçenek değil zorunluluk olarak görüyoruz. Binlerce yerli tedarikçimizden aldığımız güçle millileştirmenin altın çağına damga vurmayı devam ettireceğiz” dedi.

ASELSAN Yönetim Kurulu kararıyla ASELSAN Genel Müdürlüğü atanan Ahmet Akyol, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Akyol, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“ASELSAN Yönetim Kurulu kararıyla ASELSAN Genel Müdürlüğü görevine atanmış bulunmaktayım.

Ülkemiz ve şirketimiz adına verilen bu büyük görev ve sorumluluktan ötürü Yönetim Kurulumuza şükranlarımı iletiyorum.

ASELSAN’ın bağımsız teknolojiler sahasında yüksekte duran başarı çıtasını daha da yükseğe taşımayı büyük bir görev olarak görüyorum. ASELSAN’lıların yetkinlikleri ve tecrübeleriyle nice milli başarıları ülkemize armağan edeceğiz.

Global arenada dost ve müttefik kullanıcılarımıza sunduğumuz rekabet gücü, verimliliği yüksek çözümlerle ülkemizin katma değerli ihracat hedeflerine en yüksek girdileri sağlamak için çalışacağız. İhracat yaptığımız 84 ülkeye yenilerini ekleme hedefinden şaşmayacağız.

AR-GE ve inovasyondan aldığımız güçle ülkemizin oyun değiştirici teknolojilerine en yüksek milli katkıyı sunmaya devam edeceğiz. Daima ileri teknolojilere odaklanacak, bunların geliştirilmesi ve üretilmesi için var gücümüzle akıl ve alın teri dökeceğiz.

ASELSAN’ın kuruluş vizyonunda da yer alan millileştirmeyi bir seçenek değil zorunluluk olarak görüyoruz. Binlerce yerli tedarikçimizden aldığımız güçle millileştirmenin altın çağına damga vurmayı devam ettireceğiz.

Ülkemizin en değerli insan kıymetiyle yürüdüğümüz bu yolda; istihdam ve insana yatırımı odağa alarak, yeni nesli Milli Teknoloji Hamlesi’ne dahil etmek için çalışacağız. Değişim ve dönüşüme öncülük eden projelerimizle şirketimize, ülkemize, insanımıza değer sunacağız.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu yerli ve milli teknolojiler vizyonuyla, Savunma Sanayii Başkanımız Haluk Görgün öncülüğünde paydaşlarımızla, yatırımcılarımızla, kahraman güvenlik güçlerimizle, ASELSAN’ı geleceğe taşımayı sürdüreceğiz.”

ASELSAN Genel Müdürlüğüne Ahmet Akyol atandı

Ahmet Akyol kimdir?

Ahmet Akyol, Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden 2005 yılında mezun oldu. Stanford Üniversitesi’nde İnovasyon Liderlik eğitimi alan Akyol, Cranfield Üniversitesi’nde elektro-optik ve haberleşme konularında eğitimlere katıldı. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi yüksek lisans eğitimini tamamlayan Akyol, tez çalışmalarına devam ediyor. 1982 İzmit doğumlu olan Ahmet Akyol, 2006-2007 yılında asteğmen olarak askerlik görevini yerine getirdi.

Ahmet Akyol, 2007-2022 yılları arasında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Millî Savunma Bakanlığı, TÜBİTAK, HAVELSAN, Quantum3D’de mühendis, müdür, müşavir, Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Vekili gibi farklı görevlerde bulundu. 2018 yılında atandığı Savunma Sanayii Başkanlığı Muhabere Elektronik ve Bilgi Sistemleri (MEBS) Daire Başkanlığı görevine üç yıl süreyle devam etti. 2021-2022 yıllarında ise yine Savunma Sanayii Başkanlığı’nda Elektronik Harp ve Radar Sistemleri (EHRS) Daire Başkanlığı görevini yürüttü. Görevi boyunca çok sayıda kritik savunma sanayi projesinin sorumluluğunu üstlendi.

Savunma Sanayii Başkanlığı’ndaki görevlerinin ardından 2022 yılı haziran ayında ASELSAN Yönetim Kurulu kararı ile ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı ve Mikroelektronik, Güdüm ve Elektro-Optik (MGEO) Sektör Başkanlığı görevine atandı.

TÜBİTAK-SAGE Yönetim Kurulu üyeliği ve ülkemizi temsilen NATO Bilim ve Teknoloji Organizasyonu (STO) Sensör ve Elektronik Paneli kurul üyeliğini sürdüren Akyol, evli ve üç çocuk babasıdır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu