Haberler

İsrail İstanbul için güvenlik uyarı seviyesini düşürdü

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi, İstanbul’a yönelik seyahat uyarısının risk düzeyini en yüksek seviyeden ikinci en yüksek seviyeye indirdi. Karar geçen hafta İran kaynaklı gelen tehditler ile MİT-MOSSAD iş birliği ile yapılan operasyon öncesinde alınmıştı.

Güvenlik seviyesinin bir alt seviyeye indirilmesi konusunda ise riskin devam ettiği belirtilerek  “İran’ın motivasyonunun hâlen yüksek olduğu” uyarısında bulundu.

“Potansiyel İsrail ve Yahudi hedeflerini belirleme ve altyapı kurma yönündeki çabaların” sürdüğünü belirten Konsey, İsraillilere gerekli olmadıkça Türkiye’ye seyahat etmemeleri çağrısında bulundu.

Teşekkür etmişti

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz aylarda ve haftalarda İstanbul ve Türkiye’deki İsraillilere yönelik saldırıları engelleyen hem Türk güvenlik güçlerine hem de bizim güvenlik güçlerimize teşekkür etmek istiyorum” dedi.

“Önlemlerimiz başarılı oldu ve insanların hayatını korudu. Aşama aşama rutine dönüyoruz” diyen Bennett, “Türkiye’deki İsraillilere yönelik saldırıların engellenmesindeki işbirlikleri için Erdoğan ve halkına” da teşekkür etti.

İranlılara operasyon

Türk medyasında çıkan haberlerde, İstanbul’da İsraillilere yönelik suikast planladıklarından şüphelenilen bazı İranlıların gözaltına alındığı belirtilmişti.

Bu kişilerin kaldığı ev ve otellerde yapılan aramalarda da tabanca ve susturucular bulunduğu bildirilmişti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu