Videolar

Kaçırılan yolcu uçağının pilotu anlattı

Tarihler 19 Ağustos 2007’yi gösterirken Atlas Havayolları’nın WorldFocus’tan kiraladığı MD83, Lefkoşe-İstanbul seferini yapıyordu. Kalkıştan kısa bir süre sonra iki hava korsanı yanlarında bomba olduğunu söyledi. Hedefleri Tahran’a gidebilmekti.

Kabin amiri olayı pilotlara aktardığında ilk kararları yeterli yakıt olmadığından Antalya’ya inmekti. İki hava korsanı kokpite girebilmek için ikram aracı (trolley) ile kokpit kapısını kırmaya çalıştı. Havada dehşet dakikaları yakıt ikmali için inilen Antalya Havalimanı’nda da devam etti. 

5 saat boyunca yolcular uçakta rehin tutuldu. Film sahnelerini aratmayan kaçırma girişimi, pilotların dünya havacılık tarihine geçen hamlesi sonrası korsanlar neye uğradığını şaşırdı. İki pilot kokpiti camdan çıkarak terk etmişti.

Bu kararı neden almışlardı? O gün kokpitte ikinci pilot olan Cemal Doğanay, Murat Herdem’e anlattı. Uzun yıllardır havacılık gazeteciliği yapan Murat Herdem, YouTube’ta “Herdem Aviatior” kanalı ile farklı konuları izleyicileri ile buluşturacak:

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu