Haberler

19 Türk personel Kabil Havalimanı’nda

Kabil Havalimanı’nın uluslararası uçuşlara açılması için görev yaan ekipte 19 Türk personeli de bulunuyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun verdiği bilgiye göre Türk personel, Katarlı ekiple birlikte havalimanının uçuş emniyeti ve tekrar açılması için çalışmalara katılıyor.

NTV’nin yayınına katılan Bakan Çavuşoğlu, Afganistan’da tekrar sistemin kurulması için yurtdışı desteğin önemine dikkat çekerek bir an önce havalimanının açılması gerektiğini söyledi. Bakan Çavuşoğlu halen Kabin Havalimanı’nda görev yapan 19 Türk personelin de bulunduğunu ifade etti.

HEDEF ULUSLARARASI UÇUŞLARA AÇILMASI

Kabil Havalimanı halen sadece görerek iniş kalkış yapabilecek özel trafiklere hizmet veriyor. ABD güçleri, 30 Ağustos’ta çekilirken havalimanındaki seyrüsefer ve hava trafik kontrol sistemlerine zarar vermişti. Sonrasında meydana inen ilk inen Katar Hava Kuvvetleri’ne ait C-17 tipi askeri nakliye uçağı olmuştu.

Katarlı ekiple birlikte 19 Türk personel de halen Kabil Havalimanı’nda çalışmalarını sürdürüyor. Önce kule işler hale getirildikten sonra seyrüsefer sistemleri kurularak Kabil Havalimanı tekrar uluslararası standartlara getirilmesi hedefleniyor.

Bir yandan da havalimanının pist, taksi yolu, apronu için tamirat çalışmaları sürüyor. Terminalde ise Taliban koordinasyonunda tekrar düzenleme için çalışmalar devam ediyor.

DIŞ HAT UÇUŞLARININ BAŞLAMASI ÖNEMLİ

Ülkenin dünya ile bağlantısının kurulması için dış hat seferleri büyük önem taşıyor. Operasyonun başlamasının ardından ilk uçacak şirketlerden biri de Türk Hava Yolları olacak. THY, Kabil’e uçan az sayıda yabancı havayolu şirketinden biriydi.

TÜRKİYE PAKİSTAN’DA ÖNLEM ALDI

Kabil Havalimanı için çalışmalar sürerken diğer taraftan Türk Hava Kuvvetleri Pakistan üzerinden acil bir durumda müdahale için gerekli hazırlıklarını yapmış durumda.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu