ABD Kara Havacılığı küçülüyor, boşa çıkacak pilotlara ABD Donanması talip

ABD Kara Havacılık birliklerinde küçülme ile birlikte açığa çıkacak pilotlara ABD Donanması’na katılma önerisi getirildi. ABD Donanması son dönemde ciddi pilot açığına sahip.
Son dönemde yeniden yapılandırmaya giden ABD Kara Havacılık birlikleri, yüzde 20 küçülme kararı aldı. Birliklerde görev yapan 6 bin 500 asker ile yollar ayrılacak. Bunların yaklaşık 300’ü, çeşitli hava araçlarında görev yapan pilotlar.
Özellikle Sikorsky imalatı UH-60 Blackhawk helikopterlerinde görev yapan pilotlardan 75’ine ABD Donanması talip oldu. Bu pilotlar eğer kabul ederse alacakları eğitimlerde deniz platformlarında konuşlu Seahawk helikopterlerinde uçabilecek.
Donanma’da pilot kaybı
Son yıllarda ABD Donanması, pilot konusunda büyük eksiliğe sahip. Uzun süreli okyanus aşırı görevler, personelde görülen tükenmişlik ve havayolu şirketlerinin sunduğu cazip maaş ve imkanlar nedeniyle ABD Donanması her yıl ciddi sayıda pilot kaybediyor.
Donanma, geçen ay yedek pilotlara yönelik yeni elde tutma primleri açıklamıştı. Bu açıdan ABD Kara Kuvvetleri’nden geçiş bu açığı kısmen kapatabilecek ek bir kanal olarak görülüyor.
ABD Donanması, ilk etapta Kara Havacılık’tan 75 pilot almayı planlıyor. ABD Donanması Sözcüsü,
bunun yeni bir özel işe alım programı olmadığını, ihtiyaç ile deneyimin örtüştüğü durumlarda kullanılan standart “hizmetler arası geçiş” uygulaması olduğunu söyledi.
Kara Havacılık İHA sistemlerine ağırlık verecek
ABD Kara Havacılık birlikleri, insansız sistemlere son yıllarda ağırlık veriyor. Küçülme ile kadronun bir bölümü insansız sistemlerde görev yapacak şekilde eğitim verilerek değerlendirilmesi planlanıyor.










