Genel Havacılık

Gulfstream G550 imalat hattını kapadı

Necdet GÜRSOY

Gulfstream’in bir dönem en büyük uçağı olan G550’nin üretimi resmen sona erdi. Piyasadaki mevcut son G550 iş jetini sattığını duyuran ABD’li Gulfstream Havacılık, üretilen son uçağın 2021 yılında müşteriye teslim edileceğini açıkladı.

 “G550, sonraki uçaklar ve endüstri için standart belirledi.” diyen Gulfstream başkanı Mark Burns, “600’den fazlası hizmette olan G550, iş havacılığında lider olarak yerini aldı.” dedi.

Üretimi sona eren G550’ye desteklerinin devam edeceğini belirten Burns, “Beş kıtada 30’dan fazla şirkete ait ve fabrika tarafından yetkilendirilmiş servis merkezinin yanısıra parça üretme ve tedarik etme yeteneği ile G550 sahiplerine en üst düzeyde destek sunmaya devam etmeye hazırız.” dedi.

2000 yılında duyurusu yapılan uçak, 2003 yılında hizmete girdi. Uzun menzili, yüksek irtifa yetenekleri ve kanıtlanmış 55’den fazla hız rekoru Gulfstream G550’yi sınıfının en tepesine taşıdı.

SON UÇAĞI İTALYA MI ALDI

Geçtiğimiz günlerde, İsrail adı açıklanmayan bir ülke için sinyal istihbaratı için G550 tipi uçağın modifiye edileceğini açıklamıştı. Kulislerde bu uçağın İtalya tarafından alındığı iddia edilmişti. Henüz doğrulanmasa da İtalya’nın bu uçağı aldığı sektör tarafından konuşuluyor.

VIP FİLO VE İŞ ADAMLARI TARAFINDAN KULLANILIYOR

Gulfstream G550 uçaklarının kullanıcıları arasında Türk Hava Yolları (THY) tarafından işletilen devlet uçakları filosu ( TC-ATA, TC-CBK, TC-DAP, TC-KOP 4 adet) ile iş adamlarından Ferit Şahenk (Doğuş Havacılık TC-KHK) ile Turgay Ciner (Ciner Havacılık TC-TTC) bulunuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu