Hava KuvvetleriUçuş Emniyeti

İki Rafale savaş uçağı havada çarpıştı

Fransız Hava Kuvvetleri’ne ait iki adet Rafale savaş uçağı Fransa’nın doğusundaki Vosges ve Meurthe-et-Moselle bölgesinde havada bilinmeyen bir nedenle çarpıştı. Yakıt ikmal görevi için havalanan uçaklardan biri tek (Rafale C), diğeri de çift kişilik (Rafale B) eğitim modeliydi. Kaza sonrasında bir pilot kurtarıldı. Diğer iki pilot için arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Saint-Dizier—Robinson Hava Üssü’nden havalanan iki Rafale tipi uçağın harbe hazırlık ve intibak amaçlı 3/4 Filosu’na ait olduğu açıklandı. Havada yakıt ikmal görevinin ardından uçaklar bilinmeyen bir nedenye yüksek irtifada çarpıştı.

Fransız Silahlı Kuvvetler Bakanı Sébastien Lecornu yaptığı açıklamada, “Pilotlardan biri bulundu, güvende. Arama çalışmaları halen devam ediyor. Silahlı kuvvetlerimizin yanı sıra arama ve bölgenin güvenliğini sağlamak için seferber olan jandarmalarımıza da teşekkür ederiz”

Fransız imalatçı Dassault tarafından tasarlanan Rafale savaş uçakları halen Fransız Hava Kuvvetleri’nin ana vurucu gücünü oluşturuyor. Dassault Falcon iş jetlerini de tasarlıyor.

Soruşturma başlatıldı

Kazayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı. Yakıt ikmal görevinin Almanya üzerinde gerçekleştirildiği öğrenildi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu