Hindistan Pakistan’da 9 noktayı füzeyle vurdu, 2 Hindistan uçağı düşürüldü
Bir süredi ciddi kriz yaşayan Hindistan ve Pakistan arasında gerilim farklı bir boyuta taşındı. Hindistan gece saatlerinde yaptığı füze saldırısı ile Pakistan’da 9 bölgeyi vurdu. Hindistan hiç bir askeri hedefin vurulmadığını iddia ederken Pakistan ise Hindistan Hava Kuvvetleri’ne ait iki uçağın düşürüldüğünü açıkladı.
Gece saatlerinde Hindistan, Pakistan’ın üç bölgesine füze saldırısı gerçekleştirdi. Hindistan tarafından yapılan açıklamada, şu bilgiler verildi:
“Cemmu Keşmir bölgesindeki terör saldırısına karşılık olarak Sindoor Operasyonu’nu başlattık. 9 bölge hedef alındı. Pakistan’a ait hiçbir askeri tesisin hedef alınmadı. Eylemlerimiz odaklı, ölçülü ve çatışmaya yol açmayacak şekilde planlandı”
Pakistan’da füze saldırısının yapıldığı şehirler
Pakistan ordusuna bağlı Servisler Arası Halkla İlişkiler (ISPR) Direktörü Korgeneral Ahmed Şerif Chaudhry, Hindistan’ın Bahwalpur, Muzaffarabad ve Kotli bölgelerine füze saldırısı düzenlediğini duyurdu.
Korgeneral Chaudhry, “Tüm jetlerimiz havadadır. Bu, Hindistan’ın hava sahası içinden gerçekleştirilen utanç verici ve korkakça bir saldırıdır. Pakistan bu saldırıya kendi seçtiği bir zamanda ve yerde karşılık verecek. Bu provokasyon cevapsız kalmayacak” dedi.
Füze saldırıları nedeniyle ilk belirlemere göre 3 kişi öldü 12 kişi yaralandı.
İki Hindistan uçağı düşürüldü
Bölgede operasyon başlatan Pakistan, sınırda iki Hindistan uçağını düşürdü. İlk gelen bilgilere göre vurulan uçaklar Sukhoi Su-30 olduğu tahmin ediliyor.