FinansSavunma

Forte, MilSOFT’u satın almak için masada

Kamuoyu Adınlatma Platformu’na (KAP) açıklama yapan Forte Bilgi İletişim Teknolojileri (FORTE), savunma sanayii için yazılım geliştiren MilSOFT şirketini satın almak üzere görüşmelere başladığını açıkladı.

Halen MilSOFT Yazılım Teknolojileri’nin yüzde 100’ü, Savunma Sanayi Başkanlığı’na ait SSTEK Savunma Sanayi Teknolojileri’nde bulunmakta.

KAP açıklaması yaptı

İstanbul Borsası’na kote olan Forte Bilgi İletişim Teknolojileri, MilSOFT ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Söz konusu satın alımla birlikte FORTE, komuta kontrol alanındaki yazılım yetkinliklerinin güçlendirilmesini, sektördeki rekabet gücünü artırmayı, faaliyet alanlarını genişletmeyi ve ulusal ve uluslararası pazarlarda söz sahibi olarak sürdürülebilir büyüme hedefine katkı sağlamayı hedefliyor”

MilSOFT 1998’de kuruldu

MilSOFT, 1998 yılında savunma sanayii için yazılım yapılması, elektronik harp, siber güvenlik alanlarında faaliyet göstermek üzere kuruldu. Özellikle Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan çok sayıda ihale aldı.

Ancak şirketi daha sonra değişen ortaklık yapısı ile FETÖ iltisakı tespit edildi. 15 Temmuz’dan sonra MilSOFT’un yüzde 50 ortağı FETÖ bağlantılı Mehmet Sungur yüzünden TMSF kayyum atadı.

2019’da SSTEK’e geçti

Şirket daha sonra 2019’da Savunma Sanayi Başkanlığı’na ait SSTEK Savunma Sanayi Teknolojileri şirketine geçti. Halen MilSOFT bir çok projede savunma sanayiinde faaliyetlerine devam etmekte.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu