Haberler

Yavuz Çizmeci sahte kimlikle İstanbul Havalimanı’nda yakalandı

Isparta’da düşen AtlasGlobal Havayolları’nın yolcularını taşıyan Word Focus şirketinin sahibi olan Yavuz Çizmeci İstanbul Havalimanı’nda sahte kimlikle yakalandı.

2007’de meydana gelen olayda uzun süren yargılama aşamasından sonra Yavuz Çizmeci’ye mahkeme 11 yıl 8 aylık kesinleştirilmiş hapis cezası vermişti.

Airporthaber.com sitesinde yer alan habere göre, İstanbul Havaliman’da şüpheli hareketler sergileyen bir kişiyi polis, şahsın üstünü aradı. Arama sonrası kimlik kontrolü yapılan İbrahim Özkan adına düzenlenmiş kimlikteki fotoğraftan şüphelenince parmak izi kontrolü yapıldı.

Parmak izi kontrolü

Parmak izi kontrolü sonrasında şahsın Yavuz Çizmeci olduğu tespit edildi.

Çizmeci, hakkında taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan kesinleşmiş cezası bulunduğu için yapılan işlemlerin ardından cezaevine gönderildi.

Uzun yıllardır sivil havacılık sektöründe olan Yavuz Çizmeci, Sultan Air’i kurmuş, şirketin iflas etmesinden sonra MNG Havayolları Genel Müdürlüğü yapmıştı. Ardından kendi şirketini kuran Çizmeci, ACT Havayolları ile yoluna devam etmişti.

2007 yılında ise World Focus Havayolları’nı satın almıştı. Ancak 30 Kasım 2007 tarihinde meydana gelen kazada, AtlasJet’e ekibiyle kiralanan uçak İstanbul Atatürk Havalimanı-Isparta seferini yaparken yaklaşma sırasında düşmüştü. Kazada 57 kişi hayatını kaybetmişti.

Çizmeci’nin ayrıca İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı merkezli Çin Grubu ile ortak myTECHNIC uçak bakım şirketi de bulunmakta.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu