Vefat

Füze testinde çıkan yangından acı haber: İtfaiyeci Kadir Eren Öter hayatını kaybetti

Dün Sinop’ta yapılan füze testi sırasında atış sahasının dışında otluk alanda meydana gelen yangına müdahale eden 22 yaşındaki İtfaiye Eri Kadir Eren Öter, uçurumdan düşerek hayatını kaybetti.

Roketsan personeli olan Kadir Eren Öter’in yangın sonrasında saat 14.00’te hemen Adabaşı Sis Düdüğü mevkisindeki alana giderek çalışmalara destek verdiği sırasında yoğun dumanın içinde uçurumu fark etmeyerek düştüğü öğrenildi.

Bölgede başlatılan arama kurtarma faaliyetlerine AFAD ekiplerinin yanı sıra denizden botlar, havadan AB412 helikopteri ile Sahil Güvenlik, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait AS532 Cougar Arama Kurtarma helikopteri, Sinop Belediyesi İtfaiyesi ile Deniz Polisi de katıldı.

İtfaiyeci Kadir Eren Öter’in cansız bedeni bu sabah saat 07.30’da kayalık bölgede bulundu. Daha sonra denizdeki Sahil Güvenlik botuna taşınan genç itfaiye eri Sinop Limanı’na getirildi.

İtfaiyeci Öter ile ilgili olarak Roketsan baş sağlığı paylaşımında bulundu:

Sinop Test Merkezi

Soğuk Savaş döneminde ABD tarafından Radar Üssü olarak kullanılan bölge halen Türk Silahlı Kuvvetleri ve Savunma Sanayii şirketlerine test merkezi olarak hizmet veriyor. Bu bölgede bir çok özel mühimmatın denemesi de gerçekleştiriliyor.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu