Hava Kuvvetleri

Türk A400M’leri depremde rekor kırdı, kahramanları taşıdı

Türk Hava Kuvvetleri envanterinde bulunan ağır nakliye uçakları Airbus A400M’ler, deprem yardımları uçuşlarında rekor kırdı. Airbus Türkiye Genel Müdürü Simon Ward’ın paylaşımına göre, A400M kullanıcıları arasında çok kısa süre içinde 221’nci Filo 250’den fazla sorti yaptı. Ukrayna’da kalan 2 adet uçağın getirilmesi ile Türk Hava Kuvvetleri’nin elindeki A400M sayısı 10’a ulaşmıştı.

Operasyon sırasında ağırlıklı olarak Zonguldak, Soma gibi kömür madenlerinden gelen kömür işçileri, kurtarmaya tecrübeleri ile büyük destek verdi. A400M ‘kahramanlar’ kabininde taşıyarak geri dönüşlerini sağladı.

A400M arasında rekor kırdılar

Konuyla ilgili paylaşım yapan Simon Ward, şunları söyledi:

“Çarşamba günü 221nci Filo Komutanlığı’nı ziyaret ettim. 12nci Hv.Ulş.Ana Üs K.lığı uçucu personeli ve A400M destek personeli ile birlikte olmaktan çok memnun olduk, samimi ev sahipliği için kendilerine teşekkür ederim.

Depremin ilk günü sabahından itibaren 250’den fazla sorti (tüm A400M kullanıcıları arasında bir rekor) ile depremzedelere ihtiyaçları ulaştırmanın yanı sıra güvenli bir şekilde tahliye operasyonlarını gerçekleştirdiler.

Ekipler büyük stres altında, sıfırın altında derecelerde ve karlı zemin gibi zorlu koşullarda çalıştılar. Ancak; bu zor koşullarda bile hiç tereddüt etmediler ve her zaman görevlerine odaklandılar.

Teşekkürler 221inci Filo, teşekkürler Airbus Kayseri destek ekibi, çabalarınız hiçbir zaman unutulmayacak. Birlikte bu zor zamanların üstesinden geleceğiz”

Airbus yardımlara devam ediyor

Deprem bölgesine yardımlar Airbus Vakfı tarafından sürdürülüyor. İlk yardım için TIR ile getirilen konteynerler, Kayseri’den A400M askeri nakliye uçakları tarafından taşınmıştı.

Sonrasında Almanya-Hamburg’tan Türk Hava Yolları’nın A321neo uçağı ile 8 ton, dün de ana merkez Fransa’nın Toulouse kentinden yine Türk Hava Yolları’nın Airbus A350 tipi geniş gövdeli uçağı ile yaklaşık 30 tonluk yardım İstanbul’da Atatürk Havalimanı’na getirildi.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu