Uzay

Delta V’nin yeni genel müdürü Dr. Mehmet Kahraman

DeltaV Uzay Teknolojileri Anonim Şirketi’nin kuruluşundan bu yana genel müdürlük görevinde bulunan Prof. Dr. Arif Karabeyoğlu görevinden ayrıldı. Yerine Dr. Mehmet Kahraman atandı.

Kahraman, 7 yıldır DeltaV şirketinde görev yapıyor.

Dr. Mehmet Kahraman kimdir

Mehmet Kahraman, İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği (2011) ve Uçak Mühendisliği (2012) bölümlerinden mezun oldu. Sonrasında İTÜ Uçak ve Uzay Mühendisliği Lisansüstü programından yüksek lisans derecesini 2015’te tamamladı. Sonrasında doktorasını yaptı.

2011’de TEI’de başladığı iş hayatını Kale Arge, MOTEK gibi farklı şirketlerde sürdürdü. 2017’de DeltaV ailesine katıldı. En son şirketi Ar-Ge Direktörü olarak görev alıyordu.

Hibrit roket çözümleri

DELTAV Uzay Teknolojileri A.Ş, 30 Haziran 2016 tarihinde; hibrit roket çözümü, uzay uygulamaları için roket motoru teknolojisi geliştirme, sonda roketi ve uydu itki sistemleri teknolojilerini ürünleştirme ve uzay ortamında çalışan faydalı yüklerin testlerini yapma amaçları doğrultusunda kuruldu.

Şirket, uzay alanında dünya ile rekabet edebilecek maliyet etkin ürünler geliştirip, küresel uzay sektöründe önemli bir oyuncu olmak hedefliyor.

Hangi ürünleri tasarlıyor

Hibrit Roket Motorları: Dünya’nın en yüksek itki yoğunluğuna sahip hibrit roket motorlarının geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Tek Sıvı Yakıtlı İtki Sistemleri: Uzay araçlarının manevra ihtiyaçlarını karşılamak üzere hidrazine alternatif yeşil yakıt kullanan tek yakıtlı itki sistemleri geliştirilmektedir.

Test Hizmetleri: Test hizmetleri kapsamında; emniyet kritik testler, uçuşlu testler, uzay ortamı ve mikro yer çekimi testleri, yüksek hızlı aerodinamik testler, malzemelere karakterizasyon testleri ve tesis kurulum faaliyetleri gerçekleştirilmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu