Haberler

Türkiye ve ABD ortak mekanizma kuracak

Uzun süredir sıkıntılı günler geçiren Türkiye ve ABD ilişkilerinde kilit görüşme bugün Roma’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden arasında gerçekleştirildi. İtalya’da G20 zirvesinin hemen ardından yapılan görüşme Türk kaynaklarının verdiği bilgiye göre olumlu havada geçti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da hazır bulunduğu ve toplam 1 saat 10 dakika süren görüşmelerin ana konusu, Türkiye’nin F-16 satın alma talebi ve ABD ile savunma ilişkisiydi. Erdoğan ve Biden iki ülke ilişkilerini güçlendirmek için ortak mekanizma kurulmasında mutabık kaldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Biden ile görüşmesinde iki ülke ilişkilerini güçlendirmek ve geliştirmek için ortak mekanizma kurulması konusunda mutabık kalındığı bildirildi. İkili ticaret hacminin artırılması yönündeki ortak perspektif doğrultusunda atılacak adımlar ele alındı.

NATO ittifakı ve stratejik ortaklık zeminine vurgu yapılan Erdoğan – Biden görüşmesinde iklim değişikliği konusunda karşılıklı atılan adımlardan duyulan memnuniyet de dile getirildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu