Haberler

THY’den AFAD’a 2 milyar TL bağış

Türk Hava Yolları (THY), ‘Tek Yürek Türkiye’ kampanyasına yapacağı 2 milyar TL’lik bağışı bugün yaptı.

Bayrak taşıyıcı havayolunun açıkladığı kampanyaya destek meblağı bugün Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat ve beraberindeki heyet tarafından İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’ya teslim edildi.

THY’den konuya ilişkin yapılan ziyaret ve deprem bölgesindeki faaliyetlere ilişkin yapılan açıklama şöyle:

“6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen iki büyük depremle ülkemiz tarihinin gördüğü en büyük doğal afet olarak kayıtlara geçen Kahramanmaraş merkezli depremlerin hemen akabinde devlet ve millet el ele, köklerimizden miras kalan büyük bir seferberlik ruhunu hayata geçirdik.

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşip, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis illerimizde büyük tahriplere neden olan depremlerin yıkıcı etkisine merhem olmakta ülkemizin bayrak taşıyıcı havayolu olarak üzerimize düşenden fazlası için harekete geçip, 6 Şubat 2023 Pazartesi sabahının ilk saatleri itibarıyla devletimizin yetkili kurum ve kuruluşları ile kesintisiz koordinasyon hâlinde çalışmalarımıza başladık.

Operasyonlarımızı hızlıca başlattık

AFAD ve yetkili makamlarla iş birliği içerisinde deprem bölgesine gerek insani yardım ve arama-kurtarma ekiplerinin ulaştırılması; gerekse de vatandaşlarımızın bölgeden tahliyesi için operasyonlarımızı hızlıca başlattık. Hâli hazırda aralıksız sürdürdüğümüz operasyonlarımız kapsamında afetin yaşandığı son on sekiz günlük süreçte toplam 1838 intikal seferi ile 347.475 kişilik arama kurtarma ve yardım ekibinin afet bölgesine ulaşmasını; 1915 sefer ile de 344.742 vatandaşımızın bölgeden tahliyesini sağladık. Bugün için planladığımız 104 sefer ile ilâve 17.955 vatandaşımızın tahliyesini öngörmekteyiz. Ayrıca, bugün gün içerisinde afet bölgesi varışlı 103 seferin icrasını planlıyoruz.

Kargo operasyonlarımızla da afetin yaşandığı andan itibaren bugüne kadar yurt içi ve yurt dışından 369 kargo seferi ile 14 bin 295 ton yardım malzemesini afet bölgesine ulaştırdık.

Tüm bu operasyonel performansımızın yanı sıra, afetzede illerimizin yeniden inşa ve ihyasına ve ayrıca vatandaşlarımızın iyileşme sürecine katkı sağlayabilmek adına devletimizin yetkili organları ile farklı projeler üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Deprem bölgesine 1000 konut inşa etme sözümüz ile burada bir Türk Hava Yolları mahallesi kurma projemize ek olarak, bölgedeki 1000 aileden birer kişiyi istihdam edeceğimizi geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaşmıştık.

AFAD ve KIZILAY koordinasyonunda gerçekleşen “TEK YÜREK TÜRKİYE” kampanyasına yine bu kapsamda 2 milyar TL’si tutarında katkı sağlayacağımızı bildirmiştik. Bizim için anlamı büyük olan bu desteği elden teslim etmek üzere Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Bolat, Genel Müdürümüz Bilal Ekşi, Genel Müdür (Mali) Yardımcımız Doç. Dr. Murat Şeker, Genel Müdür (Uçuş İşletme) Yardımcımız Mehmet Kadaifçiler ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz Prof. Dr. Mecit Eş, Dr. Orhan Birdal, Dr. Melih Şükrü Ecertaş, Şekib Avdagiç ve Dr. Fatmanur Altun, İstanbul Valisi Sn. Ali Yerlikaya’ya bugün İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü – AFAD Yerleşkesi’nde ziyarette bulundular. ”

‘Ülkece çok güç bir dönemden geçmekteyiz’

Ziyarete ilişkin görüş bildiren Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı, Prof. Dr. Ahmet Bolat, “Ülkece çok güç bir dönemden geçmekteyiz. Fakat içerisinde bulunduğumuz güçlüğün boyutu her ne düzeyde olursa olsun, bunu bertaraf edecek güçte olan köklü bir ulusun evlatları olarak geçmişte yaşadığımız tüm zorlukların nasıl el birliğiyle üstesinden geldiysek, bugün de yine bir ve bütün olarak geleceğimize inancımız tam. Ülkemizin milli havayolu, Türk Hava Yolları olarak biz de 90 yıllık tarihimizde her güçlükte elimizi nasıl taşın altına koyduysak, bugün de koyuyor ve var gücümüzle afetzede illerimizin ve kardeşlerimizin mümkün olan en kısa sürede iyileşmeleri için projeler geliştiriyor ve gerçekleştiriyoruz.” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu