Haberler

Trabzon’da pistten çıkan uçak ‘pide salonu’ oluyor

Trabzon’da, 13 Ocak 2018 tarihinde Ankara- Trabzon seferini yapan ve Trabzon Havalimanı’na inişi sırasında pistten çıkarak iniş takımları balçığa saplanan uçak, denize 25 metre kala durabildi. 162 yolcu ve 6 kişilik mürettebat ise ekiplerin müdahalesi ile tahliye edildi. Kazadan sonra Yomra’da çürümeye terk edilen uçak, belediye tarafından 3 yatırımcıya tahsis edilmişti. İlçede pide salonu olarak hizmet verecek olan uçak için son rötuşlar yapılırken, 4 milyon TL’ye mal olan dönüşümün 1-2 ay içerisinde hizmete girmesi planlanıyor.

Ocak 2018’de Ankara- Trabzon seferini yaparken, iniş sırasında pistten çıkan Pegasus Havayolları’na ait 8622 sefer sayılı Boeing 737 tipi ‘Zeynep’ isimli yolcu uçağı pide salonu olarak hizmet vermeye hazırlanıyor.

Temel Şükrü Yılmaz ve Zafer Celap isimli yatırımcı arkadaşları ile birlikte uçağı pide salonu yapmak için uğraş verdiklerini belirten Abdülkadir Bektaş, uçağa şu ana kadar yaklaşık 4 milyon TL harcadıklarını söyledi.

‘Depremzedeleri de ağırlayacağız’

Bektaş, uçağı turizm sezonuna yetiştirmek istediklerini belirterek, “Bu yıl hava şartları iyi gitmeyince altyapıyı bir türlü bitiremedik. Şu anda hızlandık inşallah turizm sezonuna yetiştireceğiz. Çevreden tepkiler çok iyi. Türkiye’de bunun 3- 4 bölgede örnek projeleri var. Uçağı bu duruma getirene kadar çok uğraştık. Sadece uçak bize 4 milyona mal oldu, her geçen gün başka masraf da çıkıyor. Uçağımızı tamamladığımız zaman inşallah depremzedeleri de ağırlayacağız” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu