Haberler

Ahmet Bolat THY iştiraklerindeki görevlerini bıraktı

Türk Hava Yolları yönetim kurulu başkanı Ahmet Bolat, şirketteki yeni görevlendirmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Bolat yeni planlama ile iştirak şirketlerindeki yönetim kurulu başkanlıklarını bıraktı.

TGS’nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akif Konar’ın ayrıca Turkish Do&Co’nun da yönetim kurulu başkanı olacağını ifade eden Bolat, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’nin ise TCI Aircraft Interiors hem de Turkish Technology şirkenin Yönetim Kurulu Başkanı olduğunu açıkladı.

Bolat’ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

Akif Konar ayrıca Turkish Do&Co’nun da Yönetim Kurulu Başkanı oluyor. Akif Bey’in THY’de operasyonlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olduğunu bilenler bu iki atamanın ne anlama geldiğini çok iyi anlamışlardır.

Bir diğer değişiklik ise THY Genel Müdürümüz Bilal Ekşi’nin hem TCI Aircraft Interiors hem de Turkish Technology şirketimize Yönetim Kurulu Başkanı olması. Bu şirketlerden ilki uçaklarımızın koltuklarını ve eğlence – WiFi sistemlerini diğeri de THY’nin tüm dijital sistemlerini ve projelerini geliştiriyor, yürütüyor. Bilal Bey’le birlikte artık 2025’den itibaren yepyeni kabinler ve çok etkin bir “Dijital THY” bekleyebiliriz.

Bildiğiniz gibi 11 sektörde faaliyet gösteren 17 bağlı iştirakimiz, Türk Hava Yollarımızın en önemli ekosistemini oluşturuyor. Size onları daha önce tanıtmıştık.

Bu şirketler 2023 yılında 50.671 çalışanıyla toplam 9.7 milyar dolar gelir ürettiler ve bunun 3.8 milyarı THY dışındaki havayollarından ve şirketlerden geldi. THY gibi bu iştiraklerimizin de 2033 için iddialı hedefleri var.

Bu bilgilerden sonra yeni yapılanmayla alakalı son değişiklikleri vereyim: AJet  Genel Müdürü Kerem Sarp THY OPET Havacılık Yakıtları A.Ş.’ye, THY Kargo Genel Müdür Yardımcısı Ali Türk WE World Express’e ve THY Finans Başkanımız Okan Baş’ta TKPAY’e Yönetim Kurulu Başkanı oldular.

Diğer şirketlerimizde yönetim kurulu üyelikleri bazında değişiklikler olduysa da başkanlıklar seviyesinde bir değişiklik olmadı. Mesela THY İnsan Kaynaklarından sorumlu Genel Müdür Yardımcımız Abdülkerim Çay’ın  Turkish Airlines Aviation Academy  ve THY Destek Hizmetleri A.Ş. şirketlerimizdeki Yönetim Kurulu Başkanlık görevleri  devam ediyor.

2024 yılında tüm iştirak şirketlerimizin önlerine konan hedeflerin üstünde bir performans göstereceklerine tüm kalbimle inanıyor ve başarılar diliyorum.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu