Haberler

THY 29 Eylül’den itibaren Finnir ile ortak uçacak

Türk Hava Yolları (THY), ortak uçuş yaptığı havayolları arasına Finlandiya’nın bayrak taşıyıcısı Finnair’i de ekledi. 29 Eylül’den itibaren geçerli olmak üzere kod paylaşımı ile iki havayolu yolcularını İstanbul ve Helsinki üzerinden bağlantı sunacak.

İstanbul-Helsinki uçuşunun yanı sıra gerekli izinlerin teminiyle İstanbul’dan Helsinki, Atina, Sofya, Selanik, Amman, Sharm El Sheikh, Hurghada, Luxor, Antalya, Gazipaşa, Helsinki’den ise Kuopio, Vaasa, Oulu, Rovaniemi, Reykjavik, Tallinn, Tartu, Riga, Vilnius, Antalya, Gazipaşa seferleri de gerçekleşebilecek.

29 Eylül’de başlayacak İstanbul-Helsinki seferini de kapsayan ortak uçuş anlaşması, yolculara yeni seçenekler sunmanın yanı sıra hava ulaşımını yeniden canlandırmak kapsamında her iki havayolunun ortak çalışma taahhüdünün bir parçası olarak da önem kazanıyor.

Anlaşmaya ilişkin görüş bildiren Türk Hava Yolları Yatırım ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bolat; “Dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu şirketi olarak Finnair ile yaptığımız bu kod paylaşımı anlaşması ile mevcut işbirliğimizi (interline/arahat) genişletmekten mutluluk duyuyoruz. Bu iyileştirmenin zaten iyi olan ilişkilerimizi geliştireceğine ve ticari işbirliğimizi ileri bir seviyeye taşıyacağına inancımız tam. Finlandiya, Türkiye, Baltık Ülkeleri, İzlanda, Güney Avrupa, Kuzey Afrika ve Orta Doğu noktalarında ortak uçuşların başlamasıyla birlikte yolculara sunulan seyahat alternatifinin çeşitlenmesine ek olarak ülkelerimizin de ticari ve turizm bağlarının güçleneceğine inanıyoruz.” dedi.

Finnair Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ole Orvér da; “Seyahat imkânının iyileşmeye başlamasıyla birlikte, yolcularımız seyahat hayallerini yeniden gerçekleştirebildiklerinden, onlara daha fazla seçenek sunabildiğimiz için mutluyuz. Türk Hava Yolları yolcularını, Helsinki çıkışlı geniş bağlantı ağımız aracılığıyla güzel Nordik’leri keşfetmeye davet ediyoruz.” dedi.

Ortak uçuşlar, Türkiye’nin en büyük şehri ve bölgenin önemli bir uçuş merkezi olan İstanbul çıkışlı olarak Helsinki ve ötesine hızlı ve uygun bağlantılar sunacak.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu