Haberler

Terörist Sofi Nurettin’e nokta operasyonun görüntüleri yayınlandı

Terör örgütü PKK/KCK/PYD/YPG’nin sözde üst düzey sorumlusu Sofi Nurettin kod adlı terörist, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) ortak düzenlediği operasyon ile etkisiz hale getirildi.

Kuzey Irak’ta saklandığı mağaradan İHA ve Türk Hava Kuvvetleri’nin uçakları ile yapılan operasyonda uzun süredir takip edilen Sofi Nurettin ve yanındaki teröristler nokta atışı ile vuruldu. Operasyon, İHA’ların hedefleri lazer ile işaretlemesi ve Türk Hava Kuvvetleri’ne ait F-16’ların atışı ile gerçekleştirildi.

Suriye’den Türkiye’ye yönelik tüm silahlı eylem ve faaliyetlerin en tepedeki yöneticisi olduğu belirtilen “Sofi Nurettin” kod adlı Halef El Muhammed’in, şubat ayında Gara bölgesinde düzenlenen Pençe Kartal-2 Operasyonu sırasında TSK’ye karşı eylemleri komuta ettiği ve 13 kişinin infaz emrini verdiği belirlenmişti.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞTI

Operasyon görüntüleri, Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabında paylaşıldı. Bakanlık, ’Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladıkları gibi terör örgütü PKK/KCK/PYD/YPG’nin sözde üst düzey sorumlusu Sofi Nurettin kod adlı terörist, Irak’ın kuzeyinde saklandığı delikte TSK ve MİT’in koordineli operasyonuyla etkisiz hâle getirildi.’ açıklamasında bulundu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu