Haberler

Teknofest heyecanı Antalya’da

2 Ekim’den itibaren Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda yapılacak Teknofest finali öncesinde en önemli bölgesel yarışmalardan biri bugün itibari ile Antalya’da başladı. 8 Eylül’e kadar sürecek organizasyona ise 1,5 milyon kişi başvurdu.

TEKNOFEST Akdeniz kapsamındaki 49 ana kategori, 127 alt kategoride yarışma düzenleniyor.

Ana dallar

Yapılan yarışmalardan bazıları şöyle:

Biyoteknoloji alanında yenilikçi çözümlerle; Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması

Güvenli ve şeffaf veri yönetimi için en yenilikçi projelerin rekabet ettiği; Blok Zincir Yarışması

Yeni nesil çip teknolojileriyle geleceği şekillendiren gençlerimizin yarıştığı; Çip Tasarım Yarışması.

ULAK’tan Kablosuz Haberleşme Yarışması

TEKNOFEST’te bu yıl yerli ve milli kablosuz haberleşme teknolojilerinin geleceğini şekillendirecek Kablosuz Haberleşme Yarışması ilk kez teknolojiseverler ile buluşuyor.

Yeni nesil teknolojiler için yerli ve milli çözümler üreten ULAK Haberleşme tarafından düzenlenen yarışma, kablosuz haberleşme teknolojilerinde bilgi birikimini artırmanın yanı sıra geleceğin insan gücünü de yetiştirmeyi amaçlıyor.

Türkiye’nin “ilk kablosuz iletişim mühendisleri” olarak da nitelendirilen yarışmada dereceye girecek gençleri toplam 310 bin liralık ödül bekliyor.

400’e yakın ekibin başvuruda bulunduğu yarışmada genç mühendis adaylarını çeşitli ödüller bekliyor.

Yarışmaya Türkiye’nin dört bir yanından ekipler başvururken, takım sayısı çeşitli aşamalardaki elemelerle 15’e kadar düştü. Bu 15 takım 5-8 Eylül tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşecek finalde jürinin karşısına çıkmaya hak kazandı.

Finalist takımlar, ULAK Haberleşme hakemleri tarafından değerlendirildikten sonra en iyi ilk 3 takım, 2-6 Ekim’de Adana’da gerçekleştirilecek TEKNOFEST’te ödüllerini alacak.

Yarışmada birinci olacak ekibe 120 bin, ikinci ekibe 100 bin ve üçüncü ekibe 90 bin lira olmak üzere toplam 310 bin lira ödül verilecek. Bu ödüller, genç mühendislerin ve teknoloji meraklılarının yaratıcılığını ve inovasyonunu teşvik etmek amacıyla kazananlarla buluşacak.

Kablosuz Haberleşme Yarışması, Türkiye’nin teknoloji alanındaki potansiyelini ortaya koyacak ve haberleşme teknolojilerinde yeni çözümler geliştirilmesine katkı sağlayacak.

Antalya Anfaş Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde

Antalya, Anfaş Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılan yarışmalar gençleri bekliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu