Tatbikat

TCG ANADOLU ve USS Wasp’tan Doğu Akdeniz’de tatbikat

Doğu Akdeniz’de Türk Deniz Kuvvetleri ile ABD Donanması ortak tatbikat yaptı. 13-17 Ağustos’ta gerçekleştirilen tatbikata Türk Deniz Kuvvetleri’nden TCG ANADOLU Amfibi Hücum Gemisi ile Gabya Sınıfı TCG GÖKOVA ABD’den USS Wasp (LHD-1) isimli amfibi hücum gemisi ile USS Oak Hill katıldı.

İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıların ardından ABD artan gerginlik nedeniyle bölgeye ikinci amfibi hücum gemisi göndermişti. USS Wasp, 1 Haziran’dan itibaren Doğu Akdeniz’de USS New York (LPD-21) ve USS Oak Hill (LSD-51) gemileri ile görev yapıyor.

Tatbikat sırasında USS Wasp tarafından paylaşılan fotoğraflarda USS Wasp’tan kalkan MV-22 Ospray Tiltrotor hava aracının TCG ANADOLU’ya iniş kalkış eğitimi yaptı.

Bu tür tatbikatlarda hava araçları karşı tarafın gemilerine iniş kalkış yaparak eğitim gerçekleştiriyor.

ABD Denizcilik Enstitüsü tarafından ortak tatbikat, “Kalıcı işbirliği ve deniz güvenliğine bağlılığın göstergesi” olarak nitelendirildi.

Rum Kesimine ziyaret

Tatbikatın ardından Amfibi hücum gemisi USS Wasp Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde Limasol Limanı’nı ziyaret etti. Bu ziyaretin oluşturduğu rahatsızlığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar dile getirmiş ve Rum yönetiminin yabancı askeri güçleri adaya soktuğunu bunun çok tehlikeli olduğunu belirtmişti.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu