Sportif Havacılık

THY kaptan pilotundan iki dünya rekoru

Halen Türk Hava Yolları’nda Boeing 777 ve 787 uçaklarında kaptan pilot olarak görev yapan Kaan Özenmiş iki dünya rekoru daha kırdı. Halen Özenmiş’in paraşüt alanında 13 dünya rekoru bulunuyor.

Ankara’daki Paraşüt Kulesi’nden henüz 15 yaşındayken ailesinden habersiz yaptığı atlayışla paraşüt sporuna başlayan, Türk paraşütçü Kaan Özenmiş, gökyüzü dalışı olarak bilinen ‘Skydiving’ rekorlarına devam ediyor.

Kaan Özenmiş, 14 ve 15 Haziran’da ABD’de düzenlenen atlayışlarda 2 ayrı dünya rekoru kıran 64 paraşütçü arasında yer aldı.

ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Skydive Elsinore atlayış merkezinde 14 Haziran’da yapılan ilk atlayışta 64 paraşütçü hakemlere daha önceden bildirilen 3 ayrı formasyonu sıralı ve eksiksiz şekilde yaparak Dünya Dikey Sıralı Formasyon Rekoru’nu kırdı.

64 paraşütçü ile atlayış

64 kişilik rekor takım 15 Haziran’da yaptıkları ikinci atlayışta bu kez 4 ayrı formasyonu yaparak ikinci dünya rekorunu kırdılar.

Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) hakemleri tarafından onaylanan iki rekor kısa bir süre sonra FAI sitesinden de yayınlanacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu