Sportif Havacılık

Ağrı Dağı zirvesinde yamaçparaşütü ile rekor uçuşu

Ağrı Valiliği’nin izniyle, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen 15 yamaç paraşütü pilotu, Ağrı Dağı zirvesi olan 5137 metreden başarılı bir şekilde yamaç paraşütü uçuşu gerçekleştirmek için bir araya geldi. Bu tarihi uçuş, resmi kayıtlara göre Türkiye ve Avrupa rekoru olarak kaydedildi.

Organizasyonun liderliğini THK’dan eğitim alan Yamaç paraşütü pilotu Aytekin Kurnaz (Erzurum) ve Yasin Çiçek (THSF Ağrı İl Temsilcisi) üstlendi.

Ağrı Dağı’nın tanıtımı ve bölgedeki turizmin gelişmesi amacıyla Valilik ve Serhat Kalkınma Ajansı iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte 12 kişilik ekip Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine geldi. 5 bin 137 metre yüksekliği ile Türkiye’nin çatısı olarak nitelendirilen Ağrı Dağı’nın zirvesine dağcı bir ekiple tırmanan Abdullah Yıldız ve arkadaşları zaman zaman kar yağışı ve fırtına engeliyle karşılaştı.

Rekor kırıldı

Uçuşu gerçekleştiren pilot, Abdullah Yıldız (THK eski yamaç paraşütü öğretmeni), başarılı bir inişle rekor kırarak bu tarihi etkinliğe imza attı. Ancak Yıldız’ın uçuşunun ardından olumsuz hava şartları nedeniyle diğer pilotlar uçuşlarını iptal etmek zorunda kaldı.

Rekor uçuşunun ardından açıklama yapan pilotlar, şu bilgileri verdi:

“Uçuşun gerçekleştirilmesi için Ağrı Valiliği, Ağrı Gençlik Spor Müdürlüğü, Doğubayazıt Gençlik Spor Müdürlüğü, Van Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Ağrı ve Iğdır Meteoroloji Bölge Müdürlükleri, Ağrı İl Jandarma Komutanlığı, Yerel rehberler Barzani CEYLAN, Reşit CEYLAN ve Aynur SARIHAN, Yamaç paraşütü öğretmenlerimiz Abdullah YILDIZ, Bilal KAYA ve dağcılık eğitmeni Kutay CANPOLAT’a teşekkürler ederiz. Bu tarihi uçuş, Ağrı Dağı’nın ve ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlamış olup, sporcularımızın azmi ve kararlılığı sayesinde rekor başarıya ulaşılmıştır. Türkiye’nin bu alandaki potansiyelini tüm dünyaya göstermekten gurur duyuyoruz”

Etkinliğe katılan diğer pilotlar

Bilal KAYA (THK eski öğretmeni, meteoroloji uzmanı ve Abdullah Yıldız’ın öğretmeni)

Yasin ÇİÇEK (Thsf Ağrı İl Temsilcisi)

Yaşar KÖKEN

Necati BEKİŞDAMAT

Batuhan BEKİŞDAMAT

Ahmet GÜMÜŞ

Kenan Kaan GÜMÜŞ

Serhat BİLİR

Timur UÇAR

Beytullah GÖKSU

Bekir KUTLAR

Erkan ÖZKAN

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu