Haberler

Savunma Sanayiinde yatırım dolandırılıcığına dikkat

Dolandırıcıların son günlerde odaklandığı nokta savunma sanayii. Farklı hesaplar üzerinden “yatırım imkanı, cazip kazanç” gibi başlıklarla dolandırıcılık için Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, vatandaşları uyardı.

Görgün’ün yapay zekâ teknolojisi ile üretilen Sanal Avatarı (AI) üzerinden yapılan basın açıklamasında konunun önemine dikkat çekildi.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, sanal avatarı ile gerçekleştirdiği açıklamada; son zamanlarda internet siteleri ve sosyal medya platformlarında, savunma sanayii firmalarına yatırım yaparak gelir elde edilebileceğine dair sahte ilanlar ile haber benzeri içeriklerin teknoloji imkanları kullanılarak üretilen videolar olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Haluk Görgün, dolandırıcılığı amaçlayan video, duyuru ve haberlerin gerçek dışı olduğunu, kurumların kurumsal hesaplarından paylaşılmamış hiçbir görsel veya videoya itibar edilmemesi gerektiğini, şüpheli durumlarda resmî iletişim kanalları üzerinden, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na dolandırıcılık bildiriminde bulunulması gerektiğini kaydetti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu