Hobi

Antalyalı kontrolörler fotoğraflarını yarıştırdılar

Bugün 20 Ekim, Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü… Gökyüzünün gizli kahramanları, uçuş emniyetinin en önemli parçalarından biri olan kontrolörler, özel gün için Antalya Havalimanı’nda fotoğraf yarışması düzenledi.

Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği TATCA ve Antalya Şubesi’nin organizasyonunda yapılan yarışmaya ilgi büyüktü. İç Hatlar Terminali’nde Gidiş Katında yarışmaya katılan fotoğraflar, Antalya Havalimanı İşletmecisi Fraport TAV tarafından verilen destekle basılarak sergi alanı haline getirildi.

Fotoğraf seçimi, spotter yani havacılık fotoğrafçısı Sıtkı Atasoy (sağda) tarafından yapıldı. Serginin açılışı ise Antalya Havalimanı Mülki İdari Amiri ve Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu tarafından gerçekleştirildi.

Spotter yani hava fotoğrafçılığında ülkemizin tanınan isimlerinden Sıtkı Atasoy’un jüri üyeliğinde ödül alan eserler belirlendi. Yarışmada Fatih Güzeldal 1’inci, Cengiz Sert 2’nci, Ümit Yaban da 3’üncü oldu.

Sergi açıldı

20 Ekim’de Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü dolayısı ile pasta kesilerek açılan sergiye Antalya Havalimanı Mülki İdare Amiri, Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu, Havalimanı Emniyet Müdürü Teoman Yıldırım, Başmüdür Durdali Şavkır, TATCA Antalya Şube Başkanı Emin Sume, kontrolörler ve sektör çalışanları katıldı.

Ödül alan fotoğraflar

Yarışmada Fatih Güzeldal 1’inci oldu.
Yarışmada Cengiz Sert 2’nci oldu.
Yarışmada Ümit Yaban’ın fotoğrafı 3’üncülüğe layık görüldü.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu