Haberler

Sabiha Gökçen için 2,7 milyar TL’lik ‘gizli ihale’ iddiası

Sabiha Gökçen Havalimanında 2,7 milyarlık ihale yapıldığı ancak ihalenin içeriğinin açıklanmadığı ileri sürüldü.

Malezyalılara satılacağı yönünde haberler çıkan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanında içeriği açıklanmayan 2,5 milyar liralık bir ihale yapıldığı ileri sürüldü.

“İhaleden kimsenin haberi olmadı”

Sözcü gazetesinden Yusuf Demir’in haberine göre Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından 6 Temmuz 2022 tarihinde gizli bir ihale gerçekleştirildi. Pazarlık usulüyle yapılan ihale için ilan verilmediği belirtilen haberde, “Sabiha Gökçen Havalimanı 3 Etap İşler Yapım” başlıklı ihaleden kimsenin haberi olmadığı kaydedildi.

2,7 milyar liradan fazla

İhalenin 2 milyar 739 milyon liraya özel olarak davet edilen Silahtaroğlu Mühendislik ve Ek-Pet adlı şirketlere verildiği ifade edilen haberde, “8 Ağustos’ta da sözleşme imzalandı. 12 Ağustos’ta yer teslimi yapıldı. İş bitim tarihi dahi 8 Mayıs 2023 olarak belirlendi.” denildi.

Ancak Türkiye’nin en yoğun trafiğe sahip Sabiha Gökçen Havalimanı için yapılan “3. Etap İşler Yapım” başlıklı projede ne yapılacağının kamuoyuna açıklanmadığı kaydedilen haberde “21-b usulünün olağanüstü ve önceden öngörülemeyen haller için sağladığı imkanlardan yararlanılarak detaylar bir yana projenin ne olduğu bile sadece vatandaştan değil sektörden de saklandı.” ifadelerine yer verildi.

‘Genel Müdür Yardımcısı imza atmıyor’ iddiası

Öte yandan DHMİ ve Sabiha Gökçen’le ilgili çarpıcı iddialar da ortaya atılıyor. Sabiha Gökçen Havalimanı işletmesini, İstanbul Havalimanı’nı da işleten İGA’nın kurucularından Kalyon İnşaat’ın alacağı iddiası ortaya atıldı ve yalanlanmadı. Ayrıca İstanbul Havalimanı’nın sır gibi saklanan sözleşmesinde İGA lehine değişiklikler getiren 4. Master Revize Plan yapıldığı ve DHMİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ateş’in planı imzalamak istemediği iddia edildi. Ateş’in bu nedenle rapor aldığı iddiası da yalanlanmadı. DHMİ, 4. Revize Plan hakkındaki soruları da yanıtsız bıraktı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu