Haberler

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yolcu dostu uygulamalar

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan bu yılın ilk 7 ayında 11.8 milyon yolcu tarafından kullanıldı. Yolcu sayısı da geçen yıla göre yüzde 34 artış gösterdi. Yolcu konforunu artırmayı hedefleyen terminal işletmecisi İSG yeni hizmetleri ile standartları yukarı çekti.

İŞTE YENİ HİZMETLER 

Terminal içinde hem ana girişte hem de iç hat ve dış hat ikinci güvenlik noktalarında bulunan fast track hızlı geçiş noktları, özellikle yoğun saatlerde yolculara önemli oranda zaman kazandırıyor. Yine terminal içinde bulunan check-in cihazları sayesinde yolcular, sıraya girmeden uçuş işlemlerini on-line olarak gerçekleştirebiliyor. 

Terminaldeki self bagaj cihazları ile de yolcular yine sıraya girmeden kendi bagajını uçağa kendileri veriyorlar. Sabiha Gökçen Havalimanı terminal işletmecisi İSG’ye ait web sitesi ve mobil aplikasyon da hem terminale gelmeden önce hem de terminal içinde yolculara zaman kazandıracak birçok yolcu dostu uygulama içeriyor. 

Terminal içinde uçağa hızlı bir şekilde gitmeyi sağlayan navigasyon uygulaması yolculardan yoğun ilgi görüyor. Uçuş durumunu takip etmek isteyen yolcular uçuşa kaydolarak uçağı kaçırma stresini yaşamıyor.

E-PASAPORT UYGULAMASI

Dış hat pasaport kontrolü noktasında bulunan e-pasaport hizmeti ise sıra beklemeden, dijital bir şekilde pasaport kontrolünden hızlıca geçilmesine olanak sağlıyor. 

İSG tarafından bu yıl başında hizmete sokulan e-ticaret platformu shop@saw (shopatsaw.com) üzerinden on-line alışveriş yapma imkanına sahip olan yolcular, daha terminale gelmeden siparişlerini vererek zaman kazanıyorlar.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu