Haberler

PİLVAK uçuş ekiplerine yeşil pasaport için TBMM’de

Geçtiğimiz günlerde PİLVAK’ın hukuki alt yapısı hazırladığı uçuş ekiplerine vize sorunlarının aşılması için yeşil pasaport verilmesi ile ilgili çalışmalar hakkında vakıf yönetimi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret etti. Ankara’da PİLVAK,  CHP, AK Parti ve İYİ Parti milletvekilleriyle görüşme gerçekleştirdi.

PİLVAK’tan verilen bilgiye göre ziyaret kapsamında, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Mehmet Satuk Buğra Kavuncu ile havacılık sektöründe karşılaşılan önemli sorunları ele alındı.

PİLVAK tarafından yapılan açıklamada çalışmalar hakkında şu bilgiler verildi:

“Görüşmelerimizin merkezinde, pilotlarımızın uluslararası görevlerde yaşadığı vize sorunları yer aldı.
Özellikle yurt dışında gerçekleşen eğitimler, simülatör faaliyetleri, uçak alımları ve çeşitli kurum içi ek görevlere katılımda karşılaşılan vize engelleri, hem zaman kaybına hem de ciddi maliyetlere neden oluyor.

Bununla birlikte, pilotlar meslek tanımlarının kanunlarda yer almaması ve bu alanda spesifik bir yasal düzenlemenin bulunmaması nedeniyle de ciddi sıkıntılar yaşıyor. Bu durum, mesleki risklerin göz ardı edilmesine ve sektör çalışanlarının yasal haklarının tam anlamıyla korunamamasına yol açıyor.

Milletvekillerimize sunduğumuz talepler doğrultusunda, belirli şartları sağlayan pilotlarımıza hususi (yeşil) pasaport verilmesini öneren kanun teklifi üzerinde yoğunlaştık.

PİLVAK olarak, Türk havacılık sektörünün gelişimini destekleyecek bu girişimlerin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Pilotlarımızın ve havacılık çalışanlarının daha etkin ve verimli bir çalışma ortamına kavuşması için çabalarımızı sürdürüyoruz”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu