Türk Savunma Sanayi

TEI, 39’uncu yaşını toplam milli motor projesi ile kutluyor

Yerli ve millî platformların kalbi olan motorları üreten ve dünyanın en çok tercih edilen motor programları için kritik parçalar sağlayan TEI 39 yaşına bastı. 1985 yılında F-16’ların motor montajı için kurulan TEI, bugün kendi milli motor sistemlerini üreten, tasarım yapan ve dünya devlerine kritik parçalar teslim eden bir şirket oldu.

Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Türkiye’nin ilk millî helikopter motorunu uçurması ve insansız hava aracı motorlarının kırdığı rekorlarla gündemden düşmeyen TEI, yeni yaşını hafta boyu düzenlediği etkinliklerle kutladı.

Öztürk: “Ülkemizin geleceğine yön veriyor”

Şirket çalışanlarına yaptığı açıklamada TEI Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, “Ülkemizin geleceğine yön verecek çalışmalarımızda emeği bulunan tüm arkadaşlarımızı candan tebrik ediyor, başarılarla dolu nice 39 yıllar diliyorum.” dedi.

TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut F. Akşit ise mesajında “39 yıl önce başladığımız bu yolculuğumuza dünya çapında bir uçak motoru şirketi olarak devam ediyoruz. Ülkemize kazandırdığımız yerli ve millî motorlarımız, TEI çalışanlarının çalışmalarının eseridir.” dedi.

TEI’nin milli projeleri

TEI-TJ35 Turbojet Motoru

TEI-TP38 Turboprop Motoru

TEI-PG50S İki Zamanlı Benzinli Havacılık Motoru

TEI-PG50 İki Zamanlı Benzinli Havacılık Motoru

TEI-TJ90 Turbojet Motoru

TEI-PD222ST Turbodizel Havacılık Motoru

TEI-PD180ST Turbodizel Havacılık Motoru

TEI-PD170 Turbodizel Havacılık Motoru

TEI-TS1400 Turboşaft Motor Geliştirme Projesi

TEI-TF6000 Turbofan Motoru

TEI-TF10000 Turbofan Motoru

 

Sevgi bohçaları

Gelenekselleştirdiği üzere TEI, bu haftada hayata gözlerini açan bebeklerin ailelerine hediyeler verdi. Türk Kızılay Eskişehir Şubesine yapılan bağışla hazırlanan sevgi bohçaları, Eskişehir Şehir Hastanesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi ve Eskişehir L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda doğum yapan annelere hediye edildi.

Kutlamalar kapsamında TEI Eskişehir Yerleşkesinde düzenlenen “39 Yılı 1 Kelime ile Anlat” etkinliğinde Öztürk, Akşit ve TEI Yönetim Kurulu Üyeleri; TEI çalışanlarıyla beraber, şirketin 39’uncu yılı anısına hazırlanan panoya izlerini bıraktılar.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu