Uçuş Emniyeti

Yüksek gerilim hattına çarpıp, asılı kaldı

Mooney M20 tipi tek motorlu, içerisinde 2 kişinin bulunduğu uçak, yüksek gerilim hattına çarpıp, yaklaşık 30 metre yükseklikte asılı kaldı.

Kaza, ABD’nin Maryland eyaletinde meydana gelirken, uçakta bulunan 2 kişi yaralı olarak kurtarıldı, olay nedeniyle binlerce hanenin elektriksiz kaldığı öğrenildi.

Montgomery County İtfaiye ve Kurtarma Servisi yetkilisi Pete Piringer, küçük uçağın, eyalete bağlı Gaithersburg kentindeki yüksek gerilim hattına çarptıktan sonra 30 metre yükseklikte asılı kaldığını açıkladı.

Piringer, uçaktaki üç kişi ile temas kurulduğunu ve durumlarının iyi olduğunu ifade etti. Ancak daha sonra Piringer’in sözlerine açıklık getirilerek uçakta 2 kişi bulunduğu belirtildi.

Kaza nedeniyle bölgede trafik ışıkları da dahil geniş çaplı elektrik kesintisi oldu yaşandı. Bölgede elektrik sağlayan Pepco şirketi ise 120 bin haneye elektrik verilemediğini duyurdu.

Kaza sonrası kurtarma çalışmalarında uçakta bulunan iki kişi aşağı indirilerek hastaneye kaldırıldı. Pilot ve bir yolcunun durumlarının ciddi olduğu belirtildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu