Haberler

Kontrolörlerden tazminat çıkışı

Hava Trafik Kontrolörlerini bir araya getiren Hava Trafik Kontrolörleri ve Diğer Ulaştırma Çalışanları Sendikası HTK-SEN, yaşanan tazminat krizi ile ilgili bir paylaşımda bulundu. HTK-SEN, maliyetlerin EUROCONTROL tarafından karşılandığına dikkat çekti.

İşte sendikanın paylaşımı:

HANGİ VAATLER VERİLDİ?

“Hava trafik kontrolörlerine kurum pilotları seviyesinde tazminat verilecek”

NETİCESİ NE OLDU? Maliyetinin EUROCONTROL tarafından karşılanıp karşılanmadığına bakılmaksızın hazırlanan taslağa tüm kurum personeli dahil edildi. HTK-SEN, kurum pilotlarıyla eşit tazminat ve diğer birimlerle adil bir oran farkı şartıyla bu taslağa da rıza gösterdi.

Ancak mezkur taslak, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın özellikle maliyetleri karşılanmayan ve diğer kurumlarda denkliği olan birimlere yönelik itirazları neticesinde torba yasadan çıkarıldı.

HANGİ VAATLER VERİLDİ? “Hava trafik kontrolörlerimizin haksızlığa uğratıldığı ek ödeme konusu çözümlenecek”

NETİCESİ NE OLDU

NETİCESİ NE OLDU? 2016 yılındaki ek ödeme düzenlemesinde en düşük oranda bırakılan hava trafik kontrolörlerimiz ve diğer iki birim için torba yasaya eklenen telafi düzenlemesi, çoğunlukla EUROCONTROL tarafından maliyeti karşılanmayan birimleri temsil eden STK’ların itirazları bahane edilerek geri çekildi.

HANGİ VAATLER VERİLDİ? “Hava trafik kontrolörlerimizin ek göstergesini 4200’e çıkaracak madde torba yasaya eklenecek”

NETİCESİ NE OLDU? İlgili tüm kurumların olumlu görüş verdiği söylenen ve torba yasaya ekleneceği sözü verilen taslak maddeye torba yasada yer verilmedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu