HaberlerHavalimanlarıÖdül

İstanbul Havalimanı’na Global Traveler’dan ‘en iyi havalimanı’ ödülü

İGA İstanbul Havalimanı, ayda yaklaşık 500 bin kişiye ulaşan ABD merkezli seyahat dergisi Global Traveler’ın okuyucuları tarafından hem “Dünyanın En iyi Havalimanı” hem de “Avrupa’nın En iyi Havalimanı” ödüllerine layık görüldü. 

İGA İstanbul Havalimanı ayrıca; “En İyi Yeme İçme Alanına Sahip Havalimanı”, “En İyi Alışveriş Deneyimi Sunan Havalimanı” ve “Avrupa’da En İyi Gümrüksüz Alışveriş Deneyimi Sunan Havalimanı” ödüllerine de sahip oldu.

Dünyanın en önemli küresel aktarma merkezlerinden biri olan; altyapısı, teknolojisi ve sunduğu üst düzey yolculuk deneyimi ile misafirlerine unutamayacakları bir seyahat tecrübesi yaşatan İGA İstanbul Havalimanı, başarılarını ödüllerle taçlandırmaya devam ediyor. Ayda yaklaşık 500 bin kişiye ulaşan ABD merkezli seyahat dergisi Global Traveler (GT) okuyucularının oylamaları sonucunda İGA İstanbul Havalimanı, bu yıl 20.’si düzenlenen GT Ödülleri’nden toplam 5 ödülle döndü.

“Dünyanın En iyi Havalimanı” ve “Avrupa’nın En iyi Havalimanı” ödüllerine layık görülen İGA İstanbul Havalimanı’nın, ‘dünyanın en iyisi’ olduğu yurt dışında bir kez daha tescillendi.

İki yıldır üst üste ödül

İGA İstanbul Havalimanı ayrıca, “En İyi Alışveriş Deneyimi Sunan Havalimanı” ve “Avrupa’da En İyi Gümrüksüz Alışveriş Deneyimi Sunan Havalimanı” ödüllerini de iki yıl üst üste kazanmış oldu. 

Global Traveler dergisinin 20. yıl dönümüne istinaden Los Angeles’taki The Langham Huntington Pasadena’da düzenlenen ödül törenine İGA İstanbul Havalimanı Kurumsal İletişim Direktörü Gökhan Şengül katıldı. İGA İstanbul Havalimanı olarak “Dünyanın En iyi Havalimanı” ve “Avrupa’nın En iyi Havalimanı” ödülleri ile birlikte toplam 5 ödüle layık görülmekten dolayı gurur duyduklarını belirten Şengül şu ifadelerde bulundu: 

Şengül: “Önemli bir mecradan aldığımız ödülleri ülkemize getiriyoruz”

“İGA İstanbul Havalimanı, her başarısının ardından kendine yeni ve daha büyük hedefler koymayı ve bu yolda azimle ilerlemeyi kurum kültürü olarak benimsiyor. İşletmeye başladığımız ilk günden bu yana globalde aldığımız ödüller de bunun en büyük kanıtı. Şimdi de Havalimanımız için ‘hedef coğrafya’ olan ABD’den ve bu coğrafyadaki yarım milyon okura ulaşan Global Traveler gibi önemli bir mecradan ödüller alarak ülkemize dönüyoruz. Bu başarımızda ‘sürdürülebilirlik’ konusunda farklı yolcu segmentlerine uygun tasarladığımız hizmet ve servislerimiz ile teknolojik alt yapımızda aralıksız sürdürdüğümüz geliştirmelerin önemli bir payı olduğu kanaatindeyiz.” 

İGA İstanbul Havalimanı Kurumsal İletişim Direktörü Gökhan Şengül sözlerini şöyle sürdürdü: 

“İGA İstanbul Havalimanı, hizmete girmesinin ardından geçen beş yılda, 200 milyondan fazla yolcuyu ağırladı. Tüm paydaş ve yolcularımıza geleceğin havalimanı deneyimini bugünden yaşatıyor ve yolcularımızı ‘Türk misafirperverliği’ ile ağırlıyoruz. Seyahat deneyimini kolaylaştırmak, daha keyifli bir hâle getirmek, beklentilerin ötesine taşımak her zaman temel önceliğimiz. Erişilebilir, çocuk ve aile dostu, yaş dostu, evcil hayvan dostu gibi standart havalimanı hizmetlerinin yanı sıra mobilite eksenli, yenilikçi teknolojik hizmetlerimizle farkımızı ortaya koyuyoruz. Havalimanımızı deneyimleyen ve bize oy veren Globel Traveler okuyucularına çok teşekkür ediyorum.”

Global Traveler’ın her yıl düzenlediği anket kapsamında okuyucular deneyimleri çerçevesinde seyahatleri boyunca aldıkları hizmetleri, ziyaret ettikleri destinasyonları, otelleri, havayollarını ve gemi yolculuklarını oylarken, sonuçlar dünyanın en iyilerini belirliyor. Sık seyahat eden, lüks tüketim yapan, premium yolculuk ve konaklama fırsatlarını deneyimleyen tüketicilere aylık ulaşan Global Traveler, araştırmalara göre yılda ortalama 18 iç hatlar uçuşu yapan, yüzde 96’sı düzenli olarak uluslararası seyahat eden ve yüzde 80’inden fazlası yılda ortalama 80 gece 4 ve 5 yıldızlı otellerde konaklayan bir okuyucu kitlesine sahip. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu