İHA

Yunanistan kiralık Heron sayısını 4’e yükseltiyor

Yunanistan ilkini geçen yıl kiraladığı 2 Heron-1 İnsansız Hava Aracı (İHA) sisteminin ardından iki uçak daha kiralamak üzere çalışmalara başladı. İsrail ile yapılan görüşmelerin ardından sistemlerin önümüzdeki aylarda Yunanistan’a teslim edilmesi planlanıyor. 

Türkiye’nin İHA konusundaki hızlı adımları sonrasında Yunanistan özellikle Ege’de büyük sıkıntı yaşamaya başlamıştı. Sonrasında 40 milyon Euro’luk anlaşma ile iki adet Heron kiralaması gerçekleştirilmişti.

Sistemler, İskiri Adası’ndaki 135. Muharip Filo Komutanlığı’na konuşlandırılırken araçlar Ege’de sınırımıza yakın bölgelerde uçuşlarına başlamıştı. İlk iki Heron’un kiralama süresi 3 yıl olarak açıklanmıştı.

Filo 4 uçağa çıkıyor

Yunan Gazetesi Ekathimerini’nin haberine göre ikinci anlaşma ile Heron sayısı 2 adet daha artırılarak 4’e yükseltirecek. Türk Hava Kuvvetleri tarafından da kullanılan İsrail Havacılık Endüstrisi (IAI) şirketi tarafından geliştirilen Heron, 470 kilogram ağırlığında yük taşıyabiliyor. 45 saat havada kalabilen Heron’lar 35 bin feet irtifaya kadar çıkabiliyor. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu