İHA

Polonya 24 adet TB2 alıyor

TB2 Bayraktar Taktik İHA’ların yeni kullanıcısı Polonya ordusu oluyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yanı sıra Jandarma, Emniyet ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından kullanılan TB2’ler halen Katar, Ukrayna, Libya ve Azerbaycan’da görev yapıyor.

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Błaszczak; geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Bayraktar TB2 SİHA maketini yayınlamıştı. Bakan,“İyi haberler yakında geliyor… Beklemede kalın” yazmıştı. Bu fotoğrafın ardından Polonyalı gazetecilerin sorularını yanıtlayan 

Savunma Bakanı Mariusz Błaszczak, anlaşmayı doğrulamış, Türkiye’den ithal edecekleri sistemlerin kendilerini “Doğu Avrupa ve Orta Doğu’da” kanıtladığını söylemişti.

TESLİMATLAR 2022’DE BAŞLIYOR

Planlamaya göre Polonya’ya teslim edilecek 24 adet TB2 için hedef 2022. Bu teslimatla birlikte Roketsan tarafından geliştirilen MAM-L ve MAM-C mühimmatları da Polonya’ya satılacak.

İki ülke arasındaki önemli savunma anlaşması, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda’nın 25 Mayıs’ta gerçekleştireceği Türkiye ziyareti sırasında imzalanacak.

POLONYA’NIN TAARRUZ HELİKOPTER İHALESİ

Son yıllarda Polonya, NATO üyeliği ile birlikte ordusunu batı yapısı silahlarla modernize ediyor. Polonya’nın önemli projelerinden biri de Sovyet döneminden kalan Mi-24’lerin yerini alacak yeni nesil taarruz helikopter projesi.

Toplam 24 adet helikopterin alımı gündemde. Uzun süredir projede bir gelişme yok. Ancak TUSAŞ bir dönem T129 ATAK’ı Polonya’ya götürmüş ve burada tanıtımını gerçekleştirmişti. TUSAŞ’ın yanı sıra Boeing AH-64, Bell AH-1Z ile ihalede.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu