İHA

ANKA-3 TEBER82 ile hedefi 12’den vurdu

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) tarafından tasarlanan jet motorlu İHA ANKA-3 ilk atışını başarıyla yaptı. TEBER82 Güdüm Kiti ile yapılan atışta hedef 12’den vuruldu.

TUSAŞ tarafından yapılan paylaşımda ANKA-3’ün 12’nci sortisinde bu atışın yapıldığına dikkat çekilerek “12.sortide hedefi 12’den vurdu!” denildi.

İşte o paylaşım

“Göğün kahramanı ANKA III, ilk atışını zaferle taçlandırdı!

Türk savunma sanayiinin gururu olan millî mühendislik harikası insansız savaş uçağımız ANKA III ilk atış testini başarıyla tamamladı.

ASELSAN AF500 Elektro Optik kamera takılı ANKA III’ün yaptığı test, Roketsan tarafından geliştirilen Teber-82 Güdüm Kiti kullanılarak gerçekleştirildi.

ANKA III’ün testlerde gösterdiği üstün performans, ülkemizin operasyonel yetenekleri ve savunma kapasitesine gelecekte büyük katkı sunacağının göstergesidir.

Türkiye Yüzyılı’nda hızla gelişen savunma sanayiimize gece gündüz demeden hizmet etmeye devam edeceğiz.”

İlk uçuşun detayları

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından millî imkanlarla geliştirilen delta kanat yapısındaki ANKA III test uçuşlarına devam ediyor. Askeri amaçlı kullanımı kapsamında silah taşıma kabiliyeti kazandırılması maksadıyla mühimmat montaj faaliyetleri başlatıldı. Kanat altına ROKETSAN tarafından geliştirilen TEBER-82 Güdüm kitli yerleştirildi.

ASELSAN tarafından üretilen Aselflir 500 Elektro Optik Kamera takılı olan ANKA III, mühimmatlı taksi ve mühimmatlı uçuş test faaliyetleri sonrasında bu kez atış faaliyeti için harekete geçti.

İlk uçuşunun akabinde testlerine hızlı bir şekilde devam eden ANKA III İnsansız Hava Aracı, gerçekleştirdiği mühimmatlı uçuş testinin akabinde bir kez daha havalandı. Mürted Hava Üssü’nden 08.30’da kalkışını gerçekleştiren ANKA III, Acıkır Atış Sahasına ulaştı. Hedefe atışını gerçekleştiren ANKA III, atış testini başarıyla tamamladı.

Turbofan motora ve yaklaşık yedi ton kalkış ağırlığına sahip ANKA III, test faaliyetlerinin tamamlanmasının akabinde 40 bin feet irtifada görev yapabilecek ve 0.7 mach sürate ulaşabilecek. ANKA III, keşif, gözetleme ve istihbarat amaçlarının yanı sıra taarruz amaçlarıyla da kullanılacak.

Mühimmatlı konfigürasyonda ANKA III sistemi, gövde içerisindeki iki istasyonun her birinde 650 kilogram, kanat iç istasyonlarının her birinde 650 kilogram, dış istasyonlarının her birinde ise 100 kilogram mühimmat taşıyabilecek.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu