Haberler

HAVELSAN Siber Güvenlikte NATO ve ABD’de yarışıyor

Bu yıl NATO’nun Kilitli Kalkan 2024 Tatbikatı’nda (Locked Shields 2024) ülkemizi başarıyla temsil eden HAVELSAN ekipleri, 3-8 Ağustos’ta ABD’de gerçekleştirilecek Blackhat 2024 USA organizasyona katılım için gün sayıyor.

Günümüzde siber güvenlik gerek kişilerin, gerek şirketlerin ve ülkelerin en önemli bilgilerinin korunması konusunda çok önemli yere sahip. Bu konudaki açıkları takip ederek önlem alınmasını sağlayan siber güvenlik çalışmaları aynı zamanda ekonomiye de ciddi katkı sağlıyor.

Geçmişte bireysel ölçekte başlayan bu tür saldırılar bugün kurumsal ve ülke güvenliğini tehdit eder hale gelmiş durumda. Siber savaşta ülke alt yapıyı tehdit eder hale gelmiş durumda.

Savunma sanayii konusunda Türkiye’nin yazılım evi olan HAVELSAN, siber güvenlik konusunda ülkemizin hem kamu kuruluşlarına hem de Türk Silahlı Kuvvetleri’ne destek veriyor.

HAVELSAN ekipleri Siber Saldırı risk ölçümü için yaptıkları çalışmalarla NATO Tatbikatları’na katılıyor. Dr. Göksel Uçtu, bu konuda yaptıkları çalışmaları Tolga Özbek’e anlattı:

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu