HaberlerHavayolları

THY toplam uçak siparişini 635’e çıkartacak

Dubai’de yapılan Uluslararası Havayolu Taşıyıcıları Birliği (IATA) Genel Kurulu sırasında Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Ahmet Bolat, Boeing ile sipariş için masaya oturduklarını açıkladı.

THY, 150’si tek koridorlu 737 Max, 75’i de uzun menzilli geniş gövdeli 787 Dreamliner için görüşmeler yapıyor. Böylelikle Airbus’a verilen 385 adetlik sipariş ile gelecek yıllarda THY’nin teslim alacağı uçak sayısı opsiyonlarla birlikte 635’e yükselmiş olacak.

Gazetecilerin soru ile birlikte Prof. Dr. Ahmet Bolat, Airbus’tan sonra Boeing ile görüşmeler yaptıklarını belirterek 150 737 MAX ve 75 adet ode Boeing 787 Dreamliner için görüşme yapabileceklerini ifade etti.

Ayrıca THY 25 adet de 737 Max için opsiyon yani kesin siparişe çevrilebilir uçak siparişi konusunda görüşmeler yapıldığına dikkat çekti.

Bolat Gulf News’e verdiği demeçte,” Airbus ile bitirdik, 385 uçak sipariş ettik; bazıları sabit ve bazıları seçenek” dedi.

Bolat ayrıca Boeing ile olan bir siparişin, ABD’li uçak üreticisi ve Airbus arasında “riski bölmek” için bir strateji olduğunu öne sürdü.

“Boeing’in bir süre sonra Airbus’ın başına gelebilecek bazı üretim sorunları var. Bu nedenle, piyasada bulunan her iki ürünü de kullanarak riskleri azaltmak istiyoruz”

Bolat, tartışmaların henüz ilk aşamalarda olduğunu ve herhangi bir nihai anlaşma için son tarih olmadığını da sözlerine ekledi.

Türk Hava Yolları, on yıl içinde 800’den fazla uçaktan oluşan bir filoyu işletmeyi hedefliyor. Havayolu şu anda Boeing ve Airbus jetlerinden oluşan 455 uçak işletiyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu