HaberlerHavacılık ITHavayolları

THY Sabre’den çıktı ama AJet, Sabre Red 360 ekranında

Türk Hava Yolları’nın bölgesel pazarda bağımsız havayolu şirketi AJet, Sabre Red 360 ekranlarında görülmeye başlandı. ABD merkezli Sabre’nin Red 360 Web uygulaması, kurumsal ve online (OTA) acenteler tarafından kullanılıyor.

Uçak bileti rezervasyon pazarında ilginç gelişmeler yaşanıyor. THY, bu pazarın ABD merkezli, dünyanın en büyük uçuş rezervasyon dağıtım sistemi (GDS) hizmeti veren Sabre şirketi ile ortak çalışmasını 1 Eylül itibari ile durdurmuştu. 

Ardından THY dün önemli bir adım atarak TKCONNECT programını açıklamıştı. THY bu adımla önde gelen içerik toplayıcılardan Travelfusion, Verteil, DRCT, MystiflyNuua, Nuflightsve Theta ile stratejik bir ortaklık kurarak zenginleştirildiğine dikkat çekmişti. 

Bolat’tan açıklama

Sitemizde yayınlanan THY Sabre’ye yol verdi kendi sistemi TKCONNECT’e geçti  haberinin ardından da THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat Linkedin hesabında paylaşarak şu açıklamayı yaptı:

“Konu yol verme değil! Neticede, Türk Hava Yolları’nın bugünlere gelmesinde Sabre Corporation gibi stratejik iş ortaklarımızın katkıları yadsınamaz. Bu ortaklarımızla anlaşmalarımız belli aralıklarla yeniden gözden geçiriliyor, yenileniyor: finansal koşulların, maliyetlerin, yolcularımıza sunulan imkanların sürekli olarak iyileştirilmesi hedefleniyor. Böyle bir sürecin sonunda, Sabre firmasıyla müzakerelerde gelinen noktada devam etme imkanı bulamadık. Acentalarımızın, satış kanallarımızın ve yolcularımızın etkilenmemeleri için de arkadaşlarımız yeni alternatif sistemleri devreye alıyorlar. TKConnect de bunlardan bir tanesi. Hayırlı olmasını diliyoruz. Türk Hava Yolları olarak dünyadaki en dijital üç havayolundan biri olma hedefimiz için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Turkish Technology şirketimizde yakın zamanda yaptığımız ve ileride de yapacağımız gelişmelerle bu hedefimizi gerçekleştireceğimize inanıyoruz”

Sabre’den yeni adım

THY sistemden çıkarken AJet ise Sabre üzerinden Red 360 kullanımı verilmeye başlandı. Sabre Türkiye gelişmeleri Linkedin hesabından duyurdu:

Sabre Türkiye’de Nisan 2014’ten bu yana hizmet veriyor. Şirketin verilerine göre portföyündeki 12 ilde yer alan 70 acente ile 019 pazar payı yaklaşık yüzde 40 civarında.

Sabre Red 360 sisteminin (GDS) web tabanlı Türkçe dil seçeneği 2021’de kullanıma sunuldu.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu