Havacılık ITHavayolları

THY ile Sabre arasında ipler koptu

Türk Hava Yolları, ABD merkezli dünyanın en büyük uçuş rezervasyon dağıtım sistemi (GDS) durumundaki Sabre’den çıkarıldı. İki şirket arasında yürütülen görüşmeler sonuçsuz kalırken, taraflar birbirini suçladı.

Turizmguncel.com sitesinin haberine göre Türk Hava Yolları tarafından yapılan bilgilendirmede, Sabre sisteminde diğer hava yollarının bulunduğu koşullarda bulunmak için yapıcı görüşmeler sürdürdüklerini ancak Sabre’nin bu çabayı karşılıksız bıraktığı belirtildi.

Bildirimde, Türk Hava Yollarının diğer GDS sistemlerinde kalmaya devam edeceği kaydedildi.

Birbirine ters açıklamalar

Sabre ise THY’nin tam tersi yönünde açıklama yaptı. Açıklamada “Sabre’nin olağanüstü çabalarına rağmen karşılıklı fayda üretebilecek makul bir anlaşmaya varamadık. Bu nedenle Türk Hava Yollarının içerikleri artık Sabre aracılığıyla gösterilmeyecek.” denildi.

Konuya ilişkin haberlerde Türk Hava Yollarının  New Distribution Capability (NDC) sistemi olan TK Connect isimli yeni dağıtım kanalını ekim ayında kuracağı ileri sürüldü. Haberlerde, Türk Hava Yollarının eski GDS rezervasyonlarına ek ücret uygulamayı, düşük ücretli bazı içerikleri ise sistemden çıkarmayı planladığı ifade edildi.

Türk NDC sistemindeki içeriğin, Amadeus ve Travelport rezervasyon sistemlerini kullanan seyahat danışmanlarının yanı sıra diğer üçüncü taraf toptancıların kullanımına sunulması planlanıyor. İçerik ayrıca direkt bağlantılar ve Türk Hava Yollarının online rezervasyon portalları üzerinden de kullanılabilecek.

Öte taraftan, hem Amadeus hem de Travelport Türk Hava Yolları ile görüşme halinde olduklarını açıkladı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu