HaberlerHavayolları

THY’nin Boğazdaki oteli açılış için geri sayımda

Türk Hava Yolları, restorasyonu tamamlanarak otel haline getirilen İstanbul Ortaköy’deki Fehime ve Hatice Sultan (Naime Sultan) yalılarını hizmete açmak için geri sayıma başladı.

Son görünteleri paylaşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, “Türk Hava Yolları olarak İstanbul’a ve ülkemize böyle değerli iki eseri kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz. Ülkemiz turizmine ve kültürel güzelliklerine her alanda katkı vermeye devam edeceğiz” dedi.

Do&Co’dan alındı

THY, ikram ihalesini yenilerken Do&Co ile masaya oturmuş ve 15 yıllık kontrat yapmıştı. Bu anlaşma ile Do&Co normalde THY ile ortak olduğu otel restorasyon ve işletmesinden çekildi. Hisselerini THY’ye devretti.

Toplam 95 odalı otelde yalılar aslına uygun olarak restore edilirken yeraltı otoparkı, toplam 1000 kişilik balo salonu bulunuyor.

Bolat: “İstanbul’a ve ülkemize böyle değerli iki eseri kazandırmaktan mutluyuz”

Konuyla ilgili olarak Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat şu paylaşımda bulundu:

“Bizim için mutluluk verici olduğu kadar İstanbul ve ülkemiz için de heyecan verici olduğunu düşündüğüm bir haberi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bildiğiniz üzere Boğaz’ın incisi olarak adlandırılan Fehime ve Hatice Sultan yalılarında restorasyon işlemleri uzun süredir devam ediyordu. Bu işlemler tamamlanmış olup kendilerini en kısa sürede misafirlerini karşılamak üzere açacağız.

Sultan II. Abdülhamid tarafından inşa ettirilen bu iki yalı hem bir asrı aşan tarihleri hem de enfes süsleme ve el işçilik örnekleriyle kültür ve turizm hayatımızın önemli eserlerinden biri olmaya aday.

Bu yalılar konaklamadan yemeğe, toplantılardan kokteyllere kadar her alanda hizmet verecek. Inanıyorum ki güzellikleriyle misafirlerini büyüleyecekler.

Türk Hava Yolları olarak İstanbul’a ve ülkemize böyle değerli iki eseri kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz. Ülkemiz turizmine ve kültürel güzelliklerine her alanda katkı vermeye devam edeceğiz.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu