Havayolları

Pegasus’tan İspanya’da yeni nokta: Sevilla

Pegasus Hava Yolları’nın İspanya’daki yeni uçuş noktası Sevilla olacak. Havayolu, 25 Haziran’dan itibaren İstanbul Sabiha Gökçen – Sevilla seferleirne başlayacak.

Pegasus, Sevilla için bilet satışlarının başladı. 21-22 Ağustos tarihinde biletlerin 39.99 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulduğunu duyurdu.

Sevilla, İspanya’da Endülüs özerk topluluğunun başkenti ve en önemli kenti. Kentin en önemli turizm noktaları arasında Plaza de Espana’nın da yer aldığı Maria Luisa Parkı ve Plaza America yer alıyor. İçinde Cristof Colomb’un mezarı da yer alan, dünyanın en büyük üçüncü katedrali Sevilla Katedrali de en çok ziyaret edilen noktalar arasıda yer alıyor.

Katedralin hemen yanı başında ise Endülüs Emevi Devleti’nin hatırasını taşıyan, katedralin üzerine inşa edildiği camiden günümüze ulaşabilen son parça Hiralda Minaresi yer alıyor.

E. Hemingway’ın Çanlar Kimin İçin Çalıyor romanında anlatılan, iç savaşın kaotik kenti Sevilla, bugün ise romantizmin merkezi Ronda’da beyaz badanalı evler, dar sokaklar, Ben-i Ahmer Sarayı ve İspanya’nın en eski boğa güreşi arenası, 100 m yükseklikteki muhteşem köprü ve görkemli uçurumlar kenti ziyaret edenleri bekliyor.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu